Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Madencilik Devinden SEC’nin Menkul Kıymet Dediği Altcoin İçin Yeni Cihazı

Kripto para madenciliğinin dev isimlerinden Çin merkezli Bitmain, SEC tarafından menkul kıymet olarak nitelendirilen Filecoin (FIL) için madencilik makineleri piyasaya sürüyor.

Bitmain 20 Temmuz tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Filecoin madenciliğinde kullanılması için geliştirdikleri madencilik ekipmanını piyasaya süreceklerini açıkladı.

Bitmanin ve AntPool’un ortak girişimi olarak açıklanan ekipmanın madencilik sırasında hosting hizmeti olarak AntPool’u kullanacağı belirtildi.

Ayrıca şirket, kullanıcıların sahip oldukları tokenları aylık %0,5’lik bir ücret karşılığında Antpool gibi üçüncü taraflara devretmelerine olanak sağlayan bir staking hizmetini de duyurdu.

Bitmain, cihazın TSİ 21 Temmuz 17.00′da satışa sunulacağını duyurduğu cihazın 4.300T (Terahash) işlem gücünde olduğu bildirilirken fiyatının ise 38.888 dolar olduğu aktarıldı.

Filecoin (FIL) fiyatı yükselişe geçti

SEC ilk olarak Filecoin’i Grayscale’in Filecoin Trust başvurusunda menkul kıymet olarak nitelendirmişti. Bu nitelendirmeyle büyük bir düşüş yaşayan FIL, ardından SEC’nin hem Binance’e hem de Coinbase’e açtığı davada menkul kıymet olarak nitelendirilince adeta çakılara 2,7 dolar seviyelerine kadar geriledi. Daha sonra bir miktar toparlanan FIL, Ripple-SEC arasında geçen davada menkul kıymet olarak nitelendirilen XRP lehine karar çıkınca yükselişe geçti.

Coingecko verilerine Bitmain tarafından gelen duyurunun ardından FIL, 4,31 dolar seviyesinden yazım fiyatı olan 4,59 dolar seviyesine yükselerek %6,5 değer kazandı. FIL, yazım esnasında 4,43 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!