Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Traderlar Kripto Yasağına Rağmen Bitcoin’e Yatırım Yapmanın Yollarını Buluyor

Çin hükümeti ülke genelinde tam kapsamlı bir kripto yasağını yürürlüğe sokmuş olsa da, görünüşe göre traderlar çok zorlu şartlara rağmen hala yasağın üstesinde gelip işlem yapabilmekte. Traderların yanı sıra kripto para borsaları da hükümet tarafından kapatılmayacakları yeni yöntemlerle Çinli kullanıcılar için yeni çözümler sunmakta.

Çin hükümetine bağlı bir gazete olan Shanghai Securities Times, Ağustos ayının sonlarına doğru yayınladığı bir haberde, yetkililerin yasa dışı işlem yapan borsalara erişimi engellediğini duyurmuştu. Bunun yanı sıra Çin vatandaşlarına hizmet sağlayan 14 off-shore kripto para borsasına olan erişim de kesilmişti.

Söz konusu off-shore borsalar sıklıkla domain adreslerini değiştirerek hükümet tarafından fark edilmeden işlem yapmaya devam ediyor. Borsalar sadece bununla kalmayıp, aynı zamanda ana tesislerini Çin sınırları dışarısına taşıyıp, yetkililerin ”yasa dışı” faaliyetleri fark etmesini de imkansız hale getirmekte.

Çin Hükümetine Göre Yasak Çok Başarılı ve Etkili

 Çin Merkez Bankası Temmuz ayının başlarında yayınladığı bir raporda, ülkenin kripto para birimlerine karşı uyguladığı yasağın ”inanılmaz başarılı ve etkili” olduğunu ifade etmişti.

Söz konusu yasaktan sonra hükümet yüksek profilli borsaları kapatmış, olabildiğince fazla ICO ve kripto projesini sonlandırmıştı. Ülke bu yüzden kripto para ticari hacmi konusunda inanılmaz bir düşüş yaşamış ve vatandaşlar başka ülkelere bile göç etmişti.

Hükümet ülkedeki ticari hacim düşüşüne rağmen söz konusu yasağın çok etkili olduğunu belirtmekte. TideBit COO’su Terence Tsang‘a göre yasak büyük bir süre daha devam edebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment