Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fundstrat Teknik Analisti: Bitcoin Boğaları Üstünlüğü Kaybetti

Piyasanın önde gelen kripto para teknik analistlerinden birisine göre, geçenlerde yaşanan sert Bitcoin fiyat düşüşünün, boğaların uzun dönemli tekrar geri gelmesini oldukça zorlaştırdığını ve grafikleri alt üst ettiğini ifade etti.

Fundstrat Global Advisors‘ın ünlü ismi Rob Sluymer, sert BTC düşüşü yaşanmadan bir gün önce, Bitcoin boğalarının 6.800 dolar ile 6.400 dolar seviyesini çok iyi bir şekilde korumak zorunda olduğunu belirtmişti. Sluymer Bitcoin’in 6.600 seviyesinin altına düşmesinin, BTC’nin yılın en düşük seviyeleri olan 6.000 dolar seviyesine inebilmesinin önünü açabileceğini vurguladı.

Söz konusu sert fiyat düşüşü hakkında MarketWatch kaynağına konuşan Sluymer, bu düşüşün ”çok zarar verdiğini” belirtti ve teknik analiz bakış açısından Bitcoin’in çok güçlü bir geri dönüş yapacağını destekleyen çok az veri bulunduğunu da itiraf etti.

”Şu an Bitcoin için güçlü bir teknik setup bulunmuyor, elimizde daha düşük dipler  ile daha düşük zirveler var. Eğer günlük trade yapıyorsanız, çok ‘dar’ bir stop seviyesi belirlemeniz gerekiyor.”

Bitcoin’in Fiyatını Etkileyebilme Potansiyeli Olan Olaylar

Bloomberg de dahil bir çok haber kaynağı güncel Bitcoin düşüşünü bankacılık devi Goldman Sachs‘ın BTC ticari masasını erteleme kararına bağlamıştı. Ancak daha sonra Goldman Sachs CFO’su olayı tamamen yalanladı.

Önümüzdeki günlerde Bitcoin fiyatını etkileyebilecek olaylar arasında dünya devi ICE‘nin Bakkt projesinin piyasaya sürülmesi ve yeni atanan SEC komisyon üyesi ile verilecek Bitcoin ETF kararı yer alıyor. Umuyoruz ki bütün gelişmeler kripto para topluluğunun lehine olur.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment