Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tarihsel Bitcoin ve Altın Veri Grafikleri Neredeyse Aynı!

Kripto para birimleri tarih sahnesine ilk çıktığından beri, bir çok finansal uzman tarafından tartışmaların odağı oldu. Bazı uzmanlar bunu geleceğin para birimi ve ”dijital altın” olarak görürken, diğerleri sadece dolandırıcılık olduğunu iddia etti. Ancak iddialar ne olursa olsun, finans dünyasında somut kanıt elde etmek için teknik grafiklere ve verilere bakmak gerekmekte. Görünüşe göre altın ve Bitcoin arasındaki tarihsel grafikler birbirine oldukça yakın.

‘Olağanüstü’ Benzerlik

Altına kıyasla çok daha yeni bir varlık olan Bitcoin, performans konusunda rakibinden hiç geri kalmıyor. Aşağıdaki grafikte de görülebileceği üzre, ikisi arasında olağanüstü bir benzerlik söz konusu.

Yukarıdaki grafik altının son 43 yıllık performansı ile, Bitcoin’in ilk piyasaya çıkışından itibaren gösterdiği performansı karşılaştırmakta. Grafik ilk olarak Nunya Bizniz isimli bir Twitter kullanıcısı tarafından paylaşıldı.

Bitcoin ve altın oldukça benzer performans grafiğine sahip olsa bile, bazıları kripto para birimlerinin bu değerli metalden daha fazla kullanımı olduğunu iddia etmekte. Örnek vermek gerekirse, ABD‘li ekonomist Paul Krugman, yakın zamanda ”Altın öldü… Bitcoin altından çok daha fazla kullanıma sahip” ifadesini kullanarak geleneksel finansçıların bile bu yönde düşündüğünü göstermiş oldu.

Ağustos ayının başında açıklanan bir araştırmaya göre de, Bitcoin 2017 yılının ikinci çeyreğinden itibaren her dönemde altına kıyasla daha fazla işlem hacmi elde etmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment