Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle’dan 110 Milyar Dolarlık USDT’ye Avrupa Çalımı

Circle, Avrupa Birliği’nin yeni kripto para mevzuatına uygun şekilde lisans alan ilk global stablecoin ihraççısı oldu.

Yapılan açıklamaya göre Circle, AB’deki MiCA regülasyonları kapsamında stablecoin ihraç etmek için bir ön koşul olan Elektronik Para Kuruluşu (EMI) lisansını aldı.

Avrupa pazarında avantaj elde etti

USDC’nin ihraççısı olan Circle, günümüzde USDT’nin geliştirici Tether’in piyasa değeri bakımından geride kalıyor. Ancak şirketin MiCA’ya uygun şekilde aldığı lisans, Circle’a Avrupa pazarındaki payını büyütmek için ek zaman kazandırdı.

Kripto para yatırımcılarının yaygın şekilde kullandığı stablecoinlerde zirveyi 110 milyar dolar ile USDT çekerken onu 32 milyar dolar değeriyle USDC takip ediyor.

Circle’ın açıklamasına göre şirket, Fransa’dan aldığı yetkiyi kullanarak Circle Mint France aracılığıyla euro ile desteklenen EURC ve USDC stablecoinlerini Avrupa pazarına sokacak.

Avrupa’daki MiCA regülasyonu 30 Haziran’da uygulamaya girdi. Bazı kripto para borsaları, bu tarihten önce Tether’in EURT’si dahil olmak üzere euro ile desteklenen stablecoinleri borsadan çıkardı.

Circle’ın politika sorumlusu Dante Disparte, MiCA’yla ilgili olarak, “Gölgelerde faaliyet gösterip, müşterilere liberal ve serbest bir şekilde ulaşmayı beklediğiniz günler artık geride kaldı” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!