Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle’dan USDC İçin Yeni Altcoin Desteği Geldi: Artık Bu Ekosistemde!

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççılarından Circle, USDC’nin artık Polkadot (DOT) ağında da kullanılabileceğini duyurdu.

Circle 19 Eylül tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, USDC’yi Polkadot ağında resmi olarak piyasaya sürüldüğünü bildirdi. Circle kullanıcıların USDC’yi, Circle Account (Circle Hesabı) ve Circle API’ları kullanılarak XCM protokolü aracılığıyla Polkadot paracahinlere aktarılabileceğini belirtti.

Ağ üzerindeki USDC’nin, Polkadot ağı üzerinde varlık ihraç etmek için kullanılan Polkadot Asset Hub üzerinden ihraç edileceği ifade edildi. Kullanıcılar Circle’ın yalnızca Polkadot Asset Hub üzerinden ihraç edilen USDC’yi desteklediği konusunda uyarıldı.

Bu entegrasyonla birlikte Centrifuge (CFG), HydraDX (HDX) ve Moonbeam (GLMR) gibi parachainlerde kesintisiz alım-satım ve borç işlemleri gerçekleştirilebileceği dile getirildi.

Circle, geçtiğimiz sene USDC’nin Polkadot (DOT), Near Protocol (NEAR), Optimism (OP) ve Cosmos’u (ATOM) 2023 yılı içerisinde destekleyeceğini söylemişti. Polkadot desteğiyle birlikte USDC’nin desteklendiği ağ sayısı 12’ye çıktı. Circle içinde bulunduğum ayın başında Ethereum (ETH) katman-2 ağları Base ve Optimism’e (OP) de USDC entegrasyonu getirdiğini duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!