Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle’ın 2018 Yılındaki OTC Ticaret Hacmi: 24 Milyar Dolar

Kripto para sektörünün önde gelen şirketlerinden Circle, Medium üzerinden bir gönderi paylaşarak geçtiğimiz yıla ait bazı verileri aktardı.

Circle‘ın paylaştığı bu gönderiye göre 2018’de bu platformda yapılan tezgah üstü (OTC) tarzdaki ticaretlerin toplam hacmi 24 milyar dolardı.

Geçtiğimiz yıl genelinde 600 farklı partinin 10 bin farklı OTC işlemi yapmasına olanak tanıyan Circle, bu işlemlerle birlikte toplamda 24 milyar dolarlık OTC hacmine ulaşmış oldu. Bu veriyi paylaşan Circle, kendisinin kripto para sektörünün en büyük “likidite kaynaklarından” biri olduğunu iddia ediyor.

Circle tarafından yapılan açıklamaya göre şirket an itibariyle binden farklı kurumsal müşteriyle ortaklık içerisinde. Bu müşterilerin arasında bazı borsalar, token projeler, OTC masaları, varlık yöneticileri bulunuyor. Circle’ın açıklamasından bir kesit şu şekilde:

“Bu yıl özellikle sabitkoin kullanımının artmasını, kurumsal emanet hizmetlerinin büyümesini, yasal belirsizliklerin ortadan kalkmasını, kripto para altyapısının iyileştirilmesini bekliyor ve kurumsal yatırımcı sayısının atmasını umuyoruz.”

Kripto para sektöründeki kullanıcılar, OTC işlemleri sayesinde -kripto para borsaları gibi- herhangi bir aracıya bağlı olmadan alım-satım yapabiliyorlar. Bu tarzdaki işlemlerin özellikle kurumsal yatırımcılara hitap ettiğini söyleyebiliriz. Bundandır ki Circle ve Coinbase gibi platformlar bu alana yoğunluk veriyorlar.

Coinbase bundan bir süre önce OTC hacmi konusunda Grayscale’i geride bırakmayı başardı. Coinbase ayrıca geçtiğimiz yıl genelinden daha farklı projelere de imza attı. Koin Bülteni’nde yayınladığımız başka bir yazıda Coinbase’in geçtiğimiz yılki performansından bahsettik.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment