Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İrlanda AB’nin Hazırladığı Yasayı Onayladı, Kripto Para Sektörü Etkilenebilir

İrlanda’daki hükümet kabinesi, para aklama karşıtı (AML) yasalarla ilgili yeni bir adım attı. İrlanda’da alınan bu yeni karar kripto paraları da etkileyebilir.

Avrupa Birliği bundan bir süre önce Beşinci Para Aklama Karşıtı (AML) Yönerge adlı yeni bir yasa hazırladı. 9 Temmuz 2018’de yürürlüğe giren bu yasanın amacı, AB üyesi ülkeleri para aklama ve terörizm finansmanlığı gibi faaliyetlerden korumak.

AB’nin hazırladığı bu yasa aslında kripto para sektörünü, özellikle kripto para platformlarını ve cüzdan üreticilerini etkiliyor. Ayrıca “anonim” banka hesaplarının da sonunu getiren bu yasa, kripto para sektöründeki bazı uzmanlardan tepki görmüştü.

İrlanda’daki hükümet kabinesi, AB’nin hazırladığı bu yasayı yürürlüğe sokma kararı aldı. İrlanda’daki yetkililerin aldığı bu karar, yerel kripto para sektörünü çeşitli yönlerden etkileyebilir.

İrlanda Adalet Bakanı Charlie Flanagan, AB genelindeki para aklama suçlarıyla ilgili şu açıklamaları yapıyor:

“Suçlular ve teröristler ancak para aklayarak insanların hayatlarına zarar verebiliyorlar. Suçlular AB içerisine sızmanın yollarını arıyorlar ve bu yüzden AB genelinde uygulanan yasalar büyük önem taşıyor. İrlanda, AB’nin hazırladığı bu yeni yönergeyi sonuna dek desteklemektedir.”

İrlanda bu yasayı kesin olarak yürürlüğe sokarsa ülkedeki finansal kurumların yükümlülükleri bir anda artış gösterecek. Bu platformlar yeni müşterilerle ilgili daha kapsamlı araştırmalar yapmak, mevcut müşterileri korumak için de çeşitli önlemler almak zorunda kalacaklar.

Avrupa Birliği tarafından hazırlanan bu yeni yasa, bir yandan vatandaşları korurken bir yandan “anonimlik” kavramının ağır bir darbe almasına yol açıyor. Kripto para sektöründeki bazı kullanıcılar da tam olarak bundan rahatsızlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment