Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şili Hazinesi Blockchain Tabanlı Bir Platform Geliştirdi

Şili’nin vergi otoritesi olarak faaliyet gösteren Şili Cumhuriyeti Genel Hazinesi (TGR),Blockchain tabanlı bir platform geliştirdi.

Ülkedeki Maliye Bakanlığı’na bağımlı şekilde hareket eden TGR, Ekim 2018’de bazı hükümet kuruluşlarıyla bir araya gelerek olası bir Blockchain platformu hakkında görüşmeye başladı.

Şili’deki yetkililer o dönem yaptıkları görüşmeler sonucunda Blockchain’in özellikle vatandaşlar, finansal aracılar ve tedarikçiler arasında bir köprü görevi görebileceğine karar verdiler.

Ödeme işlemlerini daha kolay bir şekilde işleyebilmek için yeni bir Blockchain platformu geliştiren TGR, bu platformun deneme sürecini artık başlatmış durumda. Platformda vergi veya patent ödemeleri gibi işlemler depolanıyor olacak.

TGR, bu yeni Blockchain platformu hakkında bir açıklama yaptı ve platformdan ne gibi beklentileri olduğunu anlattı. TGR bu platformla birlikte kamu ödemelerini daha verimli hale getirmeyi ve bu platformun üst düzey hükümet kuruluşları tarafından kullanılabilecek duruma gelmesini istiyor.

Şili Hükümeti geçtiğimiz aylarda Blockchain ile ilgili birbirinden farklı araştırmalar yaptı. Hükümet bu teknolojinin özellikle veri güvenliği, ödeme hızı ve maliyeti, kişisel veri güvenliği gibi alanlarda kullanılabileceğini düşünüyor.

Şili’de enerji tüketimine dair düzenlemeler yapan ulusal bir organizasyon, geçtiğimiz yılın Nisan ayında Ethereum tabanlı bir platformun duyurusunu yapmıştı. İşbu organizasyon, bu platformla birlikte ülkedeki enerji sektörünü daha verimli hale getirmeyi hedefliyor.

Şili hükümeti ayrıca Blockchain teknolojisiyle ilgili hazırlanan bir tasarıyı değerlendirmeye devam ediyor. Hükümet, bu teknolojiye yasal bir boyut katarak yerel sektörü kalkındırmak istiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment