Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle’ın CEO’suna Göre Gelecekte Çoğu Şey ‘Tokenlaşacak’

İrlanda’nın Dublin kentinde devam etmekte olan kripto para konferansında konuşan Jeremy Allaire (Circle’ın CEO’su), dünyada zaman içerisinde her şeyin tokenlaşacağını söyledi.

Konferansın sabah oturumunda kripto para devrimi hakkında konuşan Allaire, Blockchain teknolojisini veri ve komünikasyon sektörlerini tamamen değiştirmiş olan İnternet teknolojisinin ilk zamanlarındaki haline benzetti. Allaire’e göre Blockchain teknolojisi finans sektörüne köklü bir devrim getirecek ve kamu ve sivil hizmetlerinde büyük değişikliklere yol açacak. Allaire:

“Elinizde küresel ve sabit bir kayıt tutma sistemi, hareket işleme sistemi ve güvenli bir bilgi işlem ortamı varsa finans sektörünü, işbirliği ve ticaret hukuklarını, sözleşmelerin tamamlanma biçimini ve genel olarak karar verme aşamasında hem kurumsal hem de sivil olarak kullandığımız her türlü sistemi tamamen değiştirebilirsiniz.”

Bir ödeme şirketi olan Circle‘ın CEO’su Allaire, Blockchain’in sosyal yönetim ve şeffaflık gibi alanlarda da büyük fayda sağlayacağını düşünüyor. Allaire’e göre sosyal yönetimin her türlü ayağındaki özel ve kamusal oyların tokenlaştırılması, mevcut sisteme kıyasla çok daha sağlam ve şeffaf bir sistemin oluşmasını sağlar.

Kripto Paraların Beş Hali

Allaire öncelikle finansal faaliyetleri hükümetlerin ‘merkezi kontrollerinden’ çıkartıp tamamen halkın kontrolüne veren gizlilik-odaklı kripto paralardan başlayarak beş farklı kripto para türü saydı.

Allaire’e göre sözde kripto-kıymetler (crypto-securities) kural bazlı finansal sözleşmeleri temsil edebilir ve bir hukuk şirketi tarafından adliyede kağıda dökülmüş bir sözleşmeden çok daha kullanışlı olabilirler. Allaire şu anda piyasada bulunan pek çok ICO’nun bu kategoride sayılabileceğini söylüyor.

Allaire daha sonra işlemlerin tamamlanmasını sağlayan sistemlere değindi. Bunların arasında Ripple (XRP) ve Stellar (XLM) gibi projelerin yanı sıra iddialı Blockchain projelerinden Ethereum (ETH) da bulunuyor.

Allaire’in sıraladığı kripto-kıymetler listesinin son kısmında ise itibari para destekli koinler yer alıyor. Allaire’e göre bu tarz koinler özellikle fiyat oynaklık düzeyinin düşük olması gereken ancak yine de merkeziyetsizliğin önemli olabileceği alanlarda kullanılabileceklerini söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment