Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether Kurucusu: Blockchain Ek Özelliklere Sahip Varlıkların Yaratılmasına İzin Veriyor

Bir dijital varlık, yeni bir token formuna değer veren, önceden belirlenmiş bir şekilde davranan, karşılıksız ve etkileşimli bir nesne olabilir.

Tel Aviv’deki d10e blockchain etkinliğinde konuşan Tether’in kurucularından Craig Sellars’a göre Bitcoin, Litecoin ve Ethereum gibi karşılanabilir paralar sadece başlangıç – ancak dijital nesneler, blockchain’lerin gelecekteki muhtemel kimlikleri.

“Blockchain’leri canlı varlıklar olarak görmeliyiz, şu noktada makro değil de ancak mikro-bakteriyel yaşam formları gibi. Yine de her türlü yaşıyorlar.”

Sellars, bir tokeni benzersiz yapan ek özelliklere örnek olarak, bir tether tokeniniz varsa onu dolara dönüştürebileceğinizi veya viral alım vasıtasıyla etkileşimi teşvik edebileceğinizi söyledi.

Bu varlıklar, ayrıca blockchain dışındaki bilgileri de arayabilir. Koleksiyon için biriktirilen öğeler de cüzdanda tutulan, benzersiz nesnelerdir ve tokenler de anlamlı madeni paralar gibi koleksiyona katılabilir.

Sellars’a göre blockchain sistemleri sayesinde:

“Artık spekülasyonlar değil, bilgi değeri değiştiriyor.”

Sadece basit değer varlıklarının değil, deneyimsel varlıkların da var olduğuna inanan Sellars, koleksiyonlara ya da deneyimlere izin veren ve dış dünyayla etkileşim içinde olan trilyonlarca benzersiz dijital nesnenin gelişeceğine inanıyor.

Genellikle kripto koleksiyonları biçiminde, karşılığı olmayan tokenler zaten mevcut. Örneğin başka bir şeye çevrilemeyen ERC-271 tokenleri, kendilerine has özellikleriyle benzersiz. Ancak, şimdiye kadar bu tokenlerin kullanım alanları ve popülariteleri sınırlı kaldı. En iyi bilinen uygulama CryptoKitties bile ilk başvurusunu kaybetti. Buna rağmen Sellars, hala bazı koleksiyon bazlı token biçimlerinin anma paralarına benzer şekilde kullanılabileceğine inanıyor.

D10e gösterisi sırasında, Sellars Tether’in gerçek doları temsil etmek için eşsiz olduğunu ve benzer varlıkların tokenler ile temsil edilebileceğini belirtti. Şimdiye kadar, kısa bir süre önce altın destekli bir token başlatan Digix DAO gibi sadece birkaç proje varlıklarını tokene çeviriyor. Bununla beraber, bu projeler verilerden ve koordinatlardan geleneksel finansal araçlara kadar her şeyi tokene çevirmeyi amaçlıyor.

Öte yandan, Tether şimdiye kadar kuruluşun banka hesaplarının denetlenmiş bir raporunu vermekten kaçındığı için üzerindeki şüpheleri artırıyor. Geçtiğimiz aylarda, Tether’in geri verilmesi ve tekrar dolara dönüştürülmesinde zorluklar da yaşandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment