Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle’ın Dolar Rezervleri Açıklandı

Stabil kripto para şirketi Circle’ın bünyesinde yer alan USDC ile ilgili yeni rapor, firma tarafından yayınlandı.

Bir dolara fikse olarak yola çıkan ve Tether’in aksine daha şeffaf olmayı taahhüt eden firma, yayınladığı raporda USDC sayısı ile şirketteki USD rezervinin örtüştüğünü ortaya koydu.

Şikago merkezli bir muhasebe firması Grant Thontron LLP tarafından yapılan çalışmada, 30 Nisan tarihi itibariyle piyasadaki toplam USDC sirkülasyonunun 293 milyondan biraz fazla olduğu ifade edilirken, bu rakamın yaklaşık 150 bin dolar fazlasının da Circle’ın dolar hesabında yer aldığı belirtildi.

30 Nisan tarihli rapordan bugüne gelindiğinde ise, Coin Market Cap verileri, USDC hacminin toplamda 359 milyon doları aştığını ortaya koyuyor.

Tether ve Bitfinex ekseninde yaşanan sıkıntılı gelişmeler göz önüne alındığında, diğer stabil kripto paraların şeffaf bir şekilde yönetiliyor olması da, sektörde bir alternatif geliştirilmesi açısından son derece kritik bir önem taşıyor.

USDC’ye benzer bir şekilde, bir başka stabil kripto para firması True USD de, dolar rezervleri konusunda iyi iş çıkarıyor. Öyle ki yayınlanan bir yazılım ile True USD’nin toplam miktarı ile sahip olan şirketin dolar rezervleri, anlık olarak görüntülenebiliyor. Bu durum da, müşterilerin içini şeffaflık konusunda daha rahat tutuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment