Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle’ın Yatırım Uygulamasına Bir Kripto Para Daha Katıldı: Zcash

Circle, 30 Nisan’da yaptığı duyuruyla kendi yatırım uygulaması üzerinde artık gizlilik odaklı kripto paralardan olan Zcash’i de destekleyeceğini belirtti.

Şirketin Circle Invest adlı platformunu kullanan kişiler bundan sonra Zcash’i de satın alarak yatırım portföylerine ekleyebilecekler. Şirketin yatırım uygulamasında Zcash’in yanı sıra Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic ve Litecoin satın almak da mümkün.

Circle, Zcash’i de uygulamasına eklediğini duyurmak için yayınladığı gönderide şöyle belirtti:

“Circle Invest’teki amacımız, kripto paralara yatırım yapma imkanını her müşteriye eşit ölçüde sunmak. Circle Invest üzerinde daha geniş bir kripto para yelpazesi oluşturmak da bu amacın bir parçası olmaya devam edecek, tıpkı kripto parayı herkese ve her yere ulaştırmak gibi”.

Circle’ın böyle bir uygulama yapacağı ilk kez geçtiğimiz yıl açıklanmıştı ve uygulama Mart ayında kullanıma sunulmuştu. Uygulama kullanıma sunulduğunda elbette bazı eksikler vardı. Mesela ABD’nin New York eyaletinde yaşayan kişiler uygulamayı kullanamıyorlardı ancak bu sorun artık ortadan kalktı ve uygulamada çeşitli gelişimler görülmeye de devam ediyor. Ne var ki yine ABD2nin Minnesota, Wyoming ve Hawaii eyaletlerinde yaşayan kişilerin hala uygulamaya erişemediğini de belirtmek lazım.

Circle’ın kıdemli ürün yöneticisi Rachel Mayer, Circle’ın Zcash’i uygulamaya eklemiş olmasıyla ilgili şu yorumu yaptı:

“Circle’ın tamamen müşterilerimiz için en uygun kripto paraları bulmaya adanmış bir ekibi var”.

Mayer, piyasadaki onca kripto para arasından neden Zcash’in seçildiğine dair bir şey söylemedi ancak uygulama üzerindeki tokenların “Circle’ın yasal prosedürlerine uyumlu olmaları gerektiğini” söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment