Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Comcast Venture Yetkilisi: İnsanlar Bitcoin ve Blockchain’in arkasındaki gerçek değeri görmeye başladı”

Bitcoin fiyatı geçenlerde yılın neredeyse en iyi fiyat seviyesine yükseldi ve Comcast Venture genel müdürü Gil Beyda, bunun insanların bitcoin ve blockchainin ardındaki gerçek değeri görmelerinden kaynaklandığını belirtti.

2017 yılı yatırımcılar için çabucak zengin olma dönemiyken artık bu devir kapandı.

Beyda CNBC’ye şunları aktardı:

”Bence insanlar kendilerini geri çekip; ”Tamam ama kripto paraların ve blockchain teknolojisinin gerçek marifetleri neler?” dedi ve bundan sonra insanlar bunların arkasındaki gerçek değeri görmeye başladı. Bu sebeple bir yükseliş ve artış görmemiz mümkün.”

Merkezi Bankaları Pas Geçtiler

Gil, kripto para birimlerinin ve blockchainin yükselişini cep telefonu teknolojisi ile karşılaştıracak kadar ileri gitti ve gelişmemiş ülkelerin sabit telefonlar aşamasına hiç gelmeden direkt olarak ”hiç telefonu olmamaktan cep telefonu olmaya” doğru ”uzun bir atlayış” yaptıklarını belirtti.

Beyda bu olayın aynısının merkezi bankaların yozlaştığı gelişmemiş ekonomiler için de mümkün olabileceğini düşündüğünü vurguladı. Bu gibi ülkeler gelişmiş toplumlarda çok yaygın olan merkezi banka olayını es geçip direkt olarak herhangi bir merkezi otorite olmadan halka açık cüzdanlarda eşler arası yapılan (P2P)  ”kripto para merkezli bir ekonomiye” geçiş yapabilirler.

Blockchain teknolojisinin gelişmemiş ülkelere karşı Goldman Sachs gibi köklü finans kuruluşları üzerinde pek fazla etkisi olmayacağını da söyleyen Beyda buna ek olarak hala ”büyük bankalara veya köklü finans kuruluşlarına gereklilik bırakmayacak bir çok finansal uygulama mevcut” diyerek sözlerini bitirdi.

Seçimler ve Oy Kullanma

Beyda bunlara ek olarak blockchainde bir seçme ve seçilme uygulaması potansiyeli gördüğünü belirtti. Oy vermek isteyen kişi sandığa gelip şifreli bir anahtar ile kendisini tanıtacak ve oyunu kullanacak. Bu sayede çoklu oy kullanımının önüne geçilebilir ve bu işlem değişmez bir cüzdan üzerinde kayıt altına alınır.

ICOlar

Son olarak Beyda, ICOların ABD sınırları içerisinde bir düzenlemeye tabii olacağını ve bunun şirketlerin servetini arttırması için yapılan bir yol olduğunu da vurguladı. Ancak token satışlarının risk sermayesi bölümünü aksatmayacağını ve buna ek olarak risk sermayecilerinin sundukları avantajların içinde tecrübe ve tavsiye olduğunu ve bunlara bir fiyat biçmenin zor olduğunu açıkladı.

Son olarak da bir ICO startupına yatırım yapmanın en zorlu kısmının, ekonomiye bir değer biçmekle ilişkili olduğu için, bu startupa değer biçme kısmı olduğunu söyledi.

Comcast Ventures

Medya devi Comcast Corp’un risk sermayesi kolu olan kurum, çoktan ana fonlarını kullanarak bir tanesi blockchain servisi Blockdaemon olan dört blockchain startupını desteklemeye başladı.

Buna ek olarak NBC Universal ve Comcast’in ”gerçek problemleri çözebilir” gözüyle baktıkları bir çok blockchain temelli projeye başladığını da duyurdu. Beyda blockchain teknolojisinin hala daha önce hiç yapılamamış bir şeyi yapabilecek ”dehşet bir uygulama” ile piyasaya gelmesini beklemekte.

Bitcoin ve kripto paralara yatırım yapmayı ”yüksek riskli ürünlere” yatırım ile aynı kefeye koyan Beyda, ”eğer gün içinde olan %5/%10/%20’lik değişimlere yüreğiniz dayanmıyorsa, bu yatırımlar size uygun değil” ifadelerini kullandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment