Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Citigroup Para Aklamayla Mücadele İçin Bitcoin Uzmanları Arıyor

New York merkezli finans devlerinden olan Citigroup, para aklamayla mücadele (AML) etmek için oluşturduğu ekibe Bitcoin konusunda uzman isimleri de dahil etmek istiyor.

Şirket Bitcoin ve diğer kripto paralar üzerinden gerçekleştirilen para aklama işlemlerini araştırmak, bu işlemlerin risklerini değerlendirmek için Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Başkan Yardımcısı pozisyonlarını doldurmak istiyor.

Citigroup’un Kıdemli Başkan Yardımcılığı pozisyonuna başvurabilmek için“kripto para ve Bitcoin takibinde bilgili” olma şartı koşuluyor.

Şirketin bu pozisyonlara başvuranlardan beklediği bir diğer şey ise sözde Bitcoin Profesyonellik Sertifikası. Pozisyonlara başvurmak için illa ki sertifikaya sahip olmak gerekmiyor ancak sertifikalı kişilerin pozisyonu alma ihtimallerinin daha yüksek olduğu bariz.

Citigroup’un yayınladığı iş ilanına göre Kıdemli Başkan Yardımcısı pozisyonunu dolduracak kişinin “sibergüvenlik, kripto para, yeni ödeme teknolojileri, ürünleri ve metotları gibi alanlardaki gelişmeler için AML işlem takipli risk programlarını belirleyerek, analiz ederek ve uygulamaya koyarak Para Aklama Karşıtı Takip ve Risk Yönetimi Müdürü’ne destek olması” bekleniyor.

Şirketin Bitcoin Profesyonellik Sertifikası istemesi ise biraz garip kaçıyor çünkü bu sertifika finans alanındaki diğer sertifikalara kıyasla nitelik konusunda biraz geride kalıyor. Bu sertifika Kripto Para Sertifikası Konsorsiyumu gibi gruplar tarafından sunulan online dersler aracılığıyla herkes tarafından alınabiliyor. Bu tarzdaki bir sertifikayı almak için genellikle 2 yıl ders almak ve dersler tamamlandıktan sonra 20 dakikalık bir teste girmek gerekiyor.

Citigroup bu iş ilanını Linkedin üzerinden verdi ve platformun veri tabanına göz attığımızda görüyoruz ki Citigroup dışında Bitcoin Profesyonellik Sertifikasına sahip bir uzman arayan şirket yok.

Wall Street’in diğer önde gelen şirketleri gibi Citigroup da kripto paralara karşı pek dost canlısı bir tutum sergilemiyor. JP Morgan Chase ve Bank of America bu yılın başlarında müşterilerin bu bankaların kredi kartlarını kullanarak kripto para satın almalarını yasaklamışlardı. Citigroup da aynı yolu izleyen şirketlerdendi. Citigroup’un Hindistan’daki şubesi ise biraz daha ileriye giderek müşterilerin bundan böyle ne kredi kartı ne de banka kartı kullanarak kripto para alabileceklerini söyledi.

DASH’in CEO’su olan Ryan Taylor’a göre Citigroup tarafından atılan bu adım şirketin dijital para piyasalarındaki riskleri kapsamlı şekilde araştırmak istediğini gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment