Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sahte Para ile 1.7 Milyon Dolarlık Bitcoin Alan 12 Kişi Tutuklandı

TBS’in dün yaptığı bir habere göre: Tokyo ve Hyogo polisi, 190 milyon Yuan (1.7 milyon dolar) değerinde Bitcoin alımı hakkındaki dolandırıcılık vakasının tutuklu sayısını, dava ile ilgili 5 kişiyi daha demir parmaklıkların arkasına göndererek toplam 12’ye yükseltti.

TBS’in aktardıklarına göre, 25 Temmuz 2017 tarihinde bir Tokyo otelinde, şüpheliler bir şirket yetkilisinin temsilcisi olan 40’lı yaşlarında bir adama sahte para olarak 200 milyon Yuan (1.9 milyon dolar) sunmuşlar.

Adam, temsil ettiği kişinin parayı aldığını onayladıktan sonra, 1.7 milyon dolar civarında bir miktara denk Bitcoin’i (BTC), Yokohoma merkezli bir kripto para borsası tarafından işletilen bir hesaba aktarmış. TBS’nin tahminlerine göre bu bitcoin miktarını daha sonra nakte çeviren şüpheliler, işlem ücretlerini de düştükten sonra yaklaşık 170 milyon Yuan ile kayıplara karışmışlar.

Yerel haber kanalı Sankei’nin belirttiği üzere çoğunun 20’li yaşlarında olduğu grubun lideri olarak 32 yaşındaki Kentaro Yagihashi gösterilmekte. Sankei’ye göre, ilk 7 adam 10 Nisan’da tutuklandı. Suçluların 12’si de suçlamaları reddetti.

Başka bir yerel kaynak olan Tokyo Reporter ise olayın mağdurunun polise ”kripto para borsalarındaki işlem ücretlerini ödemekten kurtulmak için” bu antlaşmayı kabul ettiğini duyurdu.

Bu ayın başlarında, Japonya Büyük Şehir Polis Departmanı, Japonya Ulusal Polis Örgütü’nün yayınladığı 2017 yılında Japonya’da 662.4 milyonun üzerinde (6.2 milyon dolar civarı) kripto paranın çalınması veya dolandırılması vak’aları istatistiği üzerine, siber suçlarla mücadele departmanını güçlendirmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment