Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İlerlemeyi Sürdüren EOS 2,5 Milyar Dolardan Fazla Artış Yakaladı

‘Ethereum-killer’, şu anda mevcut olan tüm Ethereum token’lerinin %5.2’sini kazandı.

EOS, 35o günlük ICO’ya sahip olan bir Blockchain şirketi, yayınlanan bir fiyat analizine göre, şu ana değin 2.6 milyar dolar kazandı.

EOS da tıpkı Ethereum gibi merkezi olmayan uygulamalar için düzenlenmiş bir platform, kimilerine göreyse Ethereum’un doğrudan rakibi.

Bitfinex CEO’su Jan Ludovicus van der Velde, EOS’un kesinlikle farklı olduğunu düşünenlerden. EOS’u “temel dönüştürücü” olarak adlandırdı ve şirket ile ortaklaşa çalışan, EOSfinex adlı merkezi olmayan bir borsa başlattı.

EOS’ta farklı olan şey, temsili delilli kanıt (Delegated proof of stake-DPOS) olarak adlandırılan bir mutabakat sistemi kullanılması. Bu, temel olarak, blokların tüm kullanıcılar yerine seçilmiş temsilciler tarafından  onaylanması anlamına gelir ve hala Ethereum tarafından kullanılan “proof-of-work” sisteminin sorunlarına karşı bir alternatiftir. DPOS, Lisk ve Tezos gibi şirketler tarafından da kullanılıyor.

Bir başka benzersiz nokta ise, token’lerin fiyatının piyasa talebi ile belirlenmesi, genellikle olduğu gibi bırakılmaması. Ortalama 4.42 dolarlık bir fiyat gözleniyor.

EOS tanıtım belgesi, operatörün “bu whitepaper’da ulaşılan sonuçların doğruluğunu garanti etmediğine” dair bir bildiriyle başlıyor ve  “bu belgeye güvenerek veya buradaki bilgileri referans göstererek  gerçekleşen kullanımlardan kaynaklanacak herhangi bir zarardan sorumlu olmayacağını” belirtiyordu.  Tüm bu endişelere rağmen EOS’un çok iyi işlediği görülüyor.

Brave New Coin’e göre, sistemin benzersiz olarak organize edilen karmaşık ICO’su nakitleri yalayıp yutuyor – şu anki mevcut tüm ETH’nin %5,2’sine denk gelen 5,148,884,15 ETH seviyesine kadar yükseldi.

ICO, birden fazla aşamada düzenlenen 23 saatlik oturumlara ayrılmıştı. Satışın ilk aşaması Haziran 2017’de başladı ve ilk 5 gün içinde 185 milyon dolar kazandı.

Coinmarketcap.com’a göre EOS, çoğu OKEX, Huobi, Bitfinex, Bithumb ve Binance gibi platformlarda yürütülen işlemler ile yaklaşık 7 milyar dolarlık piyasa değerine sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment