Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CME Group’un Açık Pozisyonları Rekor Seviyede

Vadeli kripto para piyasasının en önemli borsalarından biri olan CME Group yeni bir rekor kırdı.

Skew tarafından paylaşılan verilere göre CME Group’ta daha önce hiç olmadığı kadar fazla açık pozisyon bulunuyor. Bu pozisyonların toplam değeri kısa süre önce 400 milyon dolara kadar çıktı.

Açık pozisyonların 1 aylık değişimi, Skew

The Block’un haberine göre CME Group’un bundan bir önceki rekoru 338 milyon dolardı ve bu rekor 14 Şubat tarihinde kırılmıştı. Fakat açık pozisyonlar, yani henüz teslim edilmemiş sözleşmeler, bu tarihten sonra azalmaya başladı.

Piyasada son günlerde yaşanan hareketlilik CME Group’a yaramış gibi görünüyor. Çünkü özellikle mart ayında yaşanan düşüşün ardından açık pozisyonların sayısı yeniden artmaya başladı. Fakat Arcane Research bu noktada ticaret hacminin pek artmadığını vurguluyor.

Ticarete Yansımıyor

CME Group’taki açık pozisyonlarda yeni bir rekor kırıldı kırılmasına ama bu süreç içerisinde ticaret hacminde pek ciddi bir değişim görülmedi. Ticaret hacmindeki bu durgunluğu yorumlayan Arcane Research; açık pozisyonlardaki artışın “ticarete yansımadığını” belirtiyor.

Twitter

Bu noktada CME Group’un kendi rekorunu kırmış olsa bile rakiplerinin hala gerisinde olduğunu da söyleyebiliriz. CME Group özellikle kurumsal yatırımcılara hitap ettiği için şu anda sektörün en önemli borsalarından biri olarak gösterilebilir. Fakat CME Group açık pozisyon bakımından hala BitMEX’in gerisinde.

BitMEX’teki açık pozisyonların değeri 600 milyon doların üzerinde, Skew
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment