Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CNBC Analisti Uyarıyor: Merkez Bankaları Bitcoin’i Düşürebilir

CNBC analisti Brian Kelly, enflasyonist ekonomik havanın, merkez bankalarının hatalarının ve Bitcoin merkeziyetsizliğinin düşüş potansiyelini destekleyebileceğini söyleyerek 10.000 doları işaret etti.

CNBC’nin ‘Fast Money’ programında konuşan Kelly, makro ekonomik çerçeve kötüleştikçe Bitcoin’in de mevcut seviyelerden %50 daha aşağı düşebileceğini düşündüğünü ifade etti.

Brian fiyat tahminini dile getirirken:

İyi haber şu ki krizin dibine çok yaklaştık, kötü haber ise dibe ulaşana dek Bitcoin 10.000 doları görebilir.

dedi.

Ünlü analist, muhtemelen aylar sonra bir Lehman Moment ( Lehman Anı ) yaşandığında Bitcoin’in dibe vurmuş olacağını öngördüğünü söyledi. Lehman Anı, bir varlık veya sektördeki panik havasının yayılması ve başka sektörleri etkilemesidir.

Kelly anlık ekonomik görünüm için:

Muhtemelen olası bir Lehman Anı ile aramızda aylar var, yani son demlerimizdeyiz denilebilir. Devlerden biri hiç ummadığın bir an da yıkılır ve kaos başlar. Henüz bu ihtimal ile aramızda aylar var.

yorumlarında bulundu.

Kelly’e göre kriz Merkez Bankalarının politika hatalarıyla tetiklenecek ve piyasadaki kaldıraç kaybıyla derinleşecek. Kelly konuşmasını bu sözlerle bitirdi:

Krizin katalizörü enflasyon beklentilerinin artması ve Merkez Bankalarının yaptığı politika hataları olacak. Enflasyon, Merkez bankaları ve kaldıraç üçlü kombosunu göz önünde bulundurursanız muhtemelen düşüş 10.000 ile 15.000 seviyeleri arasında bir yere kadar sürecek. Enflasyon beklentileri önümüzdeki çeyrekte artıyor ve hepimiz biliyoruz ki Merkez Bankası bir politika hatası yaptı ve muhtemelen daha fazlasını da yapmaya devam edecek. Bu karanlık senaryoda tek son Bitcoin’de bir dip.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!