Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coin Listelemelerini Sıkılaştıran Binance ABD’den Kurtulmak İçin Yardım İstiyor!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, ABD’li kullanıcılarını tespit etmek için gaza basmaya karar verdi.

Bloomberg tarafından sunulan habere göre kripto para borsası Binance, FalconX ve Hidden Road gibi önde gelen brokerlerden ABD’li müşteri taramalarını hızlandırmalarını talep etti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yaşadığı sorunların ardından global borsasında ABD’li kullanıcılara hizmet vermekten kaçınan Binance, bunu önlemek için tarama hizmetlerinin hızlandırılmasını ve ABD’li kullanıcıların bir an önce tespit edilmesini talep etti. Ek olarak müşteri bilgilerine dair denetimlerin sıkılaştırılması istendi.

Brokerların genellikle kurumsal yatırımcılara hizmet verdiği ve bu doğrultuda söz konusu yatırımcıların adres, uyruk gibi bilgilerine erişebildikleri için kolayca ülke tespiti yapabilecekleri hatırlatıldı.

Bir Binance sözcüsü The Block ile paylaştığı bir açıklamada uyumluluk konusunda kararlı olduklarını vurguladı:

Binance, uyumluluk konusunda tamamen kararlıdır ve Binance platformuna erişebilen son kullanıcıları nasıl değerlendirdiğini kamuoyuna açıklamıştır.. Binance, standardını şeffaf hale getirerek, pazar lideri likiditesine erişmek isteyen işletmelere netlik kazandırıyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance’e açtığı dava ve neticesinde kestiği 4,3 milyar dolarlık cezanın ardından Binance’in ABD iştriraki Binance US adeta kan kaybı yaşamıştı. Takip eden süreçte borsanın gelirinde %75 azalma yaşandı.

Öte yandan ABD merkezli bu sorunların aksine Binance Global Changpeng Zhao’nun istifasının ardından güçlendi. DeFiLlama verilerine göre Binance’in global çaplı toplam kilitli varlık (TVL) değeri kasım ayından bu yana 67 milyar dolardan 112,5 milyar dolara yükseldi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!