Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase ABD’nin En Büyük Şirketlerinin Yer Aldığı “Fortune 500” Listesinde: İlk Kripto Para Şirketi

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase (COIN), “Fortune 500” listesini girmeyi başararak listede yer alan ilk kripto para şirketi oldu.

Nasdaq‘ta listeli kripto para borsası Coinbase, 2021 mali yılında 7.8 milyar doların üzerinde gelir elde ederek iş hayatının önde gelen dergilerinden biri olan Fortune tarafından her yıl düzenli olarak hazırlanan ve yayınlanan, gelire göre en büyük ABD şirketlerinin sıralandığı Fortune 500 listesinde 437. sırada yer aldı.

İlk olarak Nisan 2021 tarihinde Nasdaq‘ta işlem gören Coinbase, ilk fırsatta listede yerini aldı ve listeye girmeyi başaran ilk kripto para şirketi oldu.

Fortune genel yayın yönetmeni Alyson Shontell, borsayı “COVID’in anormal koşulları altında gelişen” ve “pandeminin birkaç kazananından biri” olarak nitelendirdi.

Perakende devi Walmart (WMT), yaklaşık 573 milyar dolar gelirle 10 yıl üst üste listede ilk sırada yer alırken onu sırasıyla yaklaşık 470 milyar dolar ve 365 milyar dolarlık gelirler ile Amazon (AMZN) ve Apple (AAPL) takip etti.

Fortune 500 listesinde yer alan şirketler toplamda 16.1 trilyon dolarlık gelirle ABD’nin gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) üçte ikisini temsil ediyor.

Coinbase Hisseleri Düşüşte

2021 genelinde 7.8 milyar doların üzerinde gelir ederek listeye girmeyi başaran Coinbase için 2022 yılında işler iyi gitmiyor. Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde beklentilerin üzerine çıkarak yaklaşık 2.5 milyar dolar net gelir elde eden şirket, kripto para piyasasında yaşanan düşüşle birlikte platformdaki işlem hacimlerinin azalması nedeniyle 2022 yılının ilk çeyreği için 1.16 milyar dolarlık net gelir ve 430 milyon dolarlık net zarar bildirdi.

 

Coinbase’in gelirlerindeki düşüş hisse fiyatlarını da etkiledi. 2022 yılı içerisinde tüm zamanların en düşük seviyelerini gören Coinbase (COIN) hisseleri haberin kaleme alındığı sıralarda  62,53 dolardan işlem görüyor.

Coinbase, geçtiğimiz günlerde yayınladığı yılın ilk çeyreği için hazırlanan finansal raporda, olası bir iflas durumunda müşterilerin borsada bulunan kripto varlıklarının iflasa konu olabileceğine yer verdiği ifadelerin ardından kripto topluluğu tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!