Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, Binance’in Hakimiyetine Göz Dikti: ABD Dışında Türev Platform

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in, off-shore (kıyı ötesi) bir türev araçlar borsası ile kurumsal müşterilere hizmet vermeyi düşündüğü öne sürüldü.

Konuya aşina kaynaklar, Coinbase’in ABD dışında piyasa yapıcılar ve ticaret şirketi için bir türev borsa hizmeti vermeyi planladığını iddia etti. Binance’ten sonra en yüksek pazar payına sahip borsalardan biri olan Coinbase’in farklı yargı bölgelerinde faaliyet göstermeye hazırlanmasının Binance ile vadeli işlem rekabetini başka bir boyuta çıkarabileceği öne sürüldü.

Bir Coinbase sözcüsü konu hakkında yaptığı açıklamada, küresel kullanıcı tabanlarına daha iyi hizmet verebilmek adına uluslararası stratejilerini altı kıtada hızlandırdıklarını ve genişleme hedefleri kapsamında sıkı regülasyon anlayışları olan yürütme bölgelerine odaklandıklarını belirtti.

Uzmanlar, ABD’nin kripto para sektörüne dair regülatif belirsizliğinin kripto para şirketlerini ve girişimlerini farklı yargı bölgelerine taşınmaya ittiğini belirtti. Geçtiğimiz günlerde de Solana (SOL) tabanlı bir merkeziyetsiz kripto para borsası olan Orca, ABD’yi web sitesi üzerinden alım-satım yapabilen ülkeler arasından çıkaracağını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!