Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Bitcoin Core İçin Yapılan Çalışmaları Destekleyecek

Kripto para borsası Coinbase, Bitcoin Core ile ilgili projelere katkıda bulunacak en az iki geliştiriciye hibe vereceğini duyurdu. Coinbase, bu programın başarılı olması halinde hibe programını genişletmeyi planladığını açıkladı.

Coinbase, Bitcoin Core çalışmaları için hibe duyurusu yaptığında, Bitcoin’in herhangi bir kampanya olmadan başladığına ve bu özelliğiyle diğer birçok kripto para projesinden farklı olduğuna vurgu yaptı. Bununla birlikte, Bitcoin’in birçok kurum ve kuruluştan destek aldığına dikkat çeken kripto borsası, global ekonomiyi büyütmek ve geliştirmek için kripto ekonomisiyle geleneksel finansal sistemi birleştirmenin önemli olduğunu dile getirdi.

“Hedefimiz Kripto Endüstrisini Büyütmek”

Coinbase, Bitcoin Core’un geliştirilmesi için destekte bulunacağını açıklarken neden böyle bir destek vermek istediğine de değindi. Hedeflerinin kripto endüstrisinin gelişmesi ve iyileşmesi olduğu, aynı zamanda kripto para kullanımının kullanıcılar için daha kolay ve güvenli hale getirilmesinin gerektiği üzerinde duruldu. Bu kapsamda Coinbase, açıkladığı hibe programı kapsamında desteklemeyi planladığı örnek proje konularını şu şekilde sıraladı:

  • Bitcoin Core’a doğrudan katkıda bulunacak projeler
  • Önemli kod ve/veya BIP incelemeleri
  • bitcoinacks.com gibi açık kaynak araç geliştirmeleri
  • Bitcoin Core kitaplıkları ve araçları
  • Test iyileştirmeleri

Hibe Başvurusunun Detayları

Bitcoin Core çalışmaları yapmak isteyen ve projeye başvurmak isteyen geliştiriciler, Google Forms üzerinden bir form doldurarak başvuruda bulunabiliyor. Elemelerin ardından nihai kararı ise Coinbase verecek. Danışma kurulunda bulunan isimler arasında Dan Boneh, Carla Kirk-Cohen, Anthony Towns, Amiti Uttarwar ve Felix Weis yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!