Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pompliano: Bitcoin İki Yıla Kalmadan 15-20x Yapacak

Morgan Creek Digital’dan Anthony Pompliano, Bitcoin için “önümüzdeki 15 ay içinde 15 – 20 kat büyüme olasılığına sahip” yorumlarında bulundu. Pompliano, yatırımcılara yatırım yapmak için ayrılan sermayenin %1 – %10’unu Bitcoin’e yatırmaları gerektiğini de söyledi.

New York merkezli yüksek riskli yatırım Fonu Morgan Creek Digital kurucu ortağı Anthony Pompliano, Bitcoin’in kısa vadeli sayılabilecek bir süre içerisinde 15 – 20 kat büyüyebileceğini söyledi. Sosyal medyada Pomp lakabı ile anılan Pompliano, Bitcoin için 15 ayda neredeyse 20 kata kadar değerleneceğini öngördüğü Bitcoin piyasası için, yükselişi temellendiren sebepleri de sıraladı. Anthony Pompliano tüm göstergeleri ve şartları değerlendirten sonra ise Bitcoin için fiyat tahminini 250 bin dolar olarak açıkladı.

  • Fed’in Faiz Politikası ve Enflasyon

Federal Rezerv, Nisan 20202’de koronavirüsün ekonomik etkilerini en aza indirmek ve kredileri arttırmak için faiz oranlarını sıfıra yaklaştırma kararı aldı. Son zamanlarda yapılan açıklamalara göre, bu %0’a yakın faiz oranı önümüzdeki birkaç yılda da devam edebilir. Bu faiz politikasının yanı sıra ABD hükümetinin trilyonlarca dolar değerindeki teşvik paketi de enflasyonu tetikledi.

Pomp’ın açıklamalarına göre ortalama bir yatırımcı şu an enflasyondan korkuyor ve bundan korunmak için Bitcoin, altın ve gayrimenkul gibi güvenli liman olarak görülen varlıkları seçiyorlar. Pompliano, Fed’in politikaları ve enflasyon korkusunun birleşimi ile altın ve Bitcoin’in büyük bir sıçrama kaydettiğini ve kaydetmeye devam edeceğini savunuyor.

Anthony-Pompliano-Bitcoin
Fed politikalarının açıklanması ile BTC’nin açık şekilde yükseliş trendi gösterdiğini öne süren analist Yashu Gola’nın paylaştığı Bitcoin grafiği.
  • Kurumsal Geçişin Hızlanması

BTC fiyatı 1 yıllık zaman zarfı içinde yaklaşık %50 artış gösterdi. Popliano, kurumsal yatırımcıdan gelecek daha fazla desteğin Bitcoin fiyatını uçuracağın düşünüyor. Pomp, artan kurumsal talebin 2021 yılının ilk yarısında da kendini göstereceğine inanıyor.

Son zamanlarda Bitcoin’e kurumsal geçiş kayda değer şekilde artıyor. Kripto para medyasını da oldukça meşgul eden MicroStrategy ve Sqaure‘in Bitcoin yatırımlarının yanı sıra başka firmalar da BTC yatırımını seçmeye başaladılar. Boston merkezli Fidelity Investments, herhangi bir portföyde %1-5 oranında Bitcoin tahsisi öneriyor. 10 milyar dolarlık varlık yönetim şirketi Stone Ridge ise şu an 15 milyon dolar değerinde BTC’ye sahip olduklarını açıkladı. Milyarder yatırımcı Pual Tudor Jones ise 22 milyar dolarlık portföyünün %1-2’sini vadeli Bitcoin işlemlerine yatırdı.

  • Artan Talep ve Sınırlı Arz

Fon yöneticisi Pompliano, Bitcoin’e artan talebin ve hard-money kategorisinde yer alan bir varlık olmasının Bitcoin lehine bir işaret olduğunun altına çizdi. Pomp, toplam arzı 21 milyon olmasına rağmen zorluk seviyelerinin artması ile yaklaşık 18.5 milyon sularında bir süre daha kalacak olan Bitcoin için potansiyel bir arz darbesinin de fiyatı arttıracağını söyledi.

Bitcoin için artan talebe karşı, bireysel yatırımcının yanı sıra daha fazla kurumsalın ve balinanın yüklü miktarda BTC tutması borsalardaki Bitcoin rezervlerini de sıkıntıya sokabilir ve bu kıtlık yükseliş rüzgarlarını beraberinde getirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!