Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su: XRP İşte Bu Yüzden İşe Yarıyor

Bu yılki Swell konferansının açılış konuşmasında Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, RippleNet’in arkasındaki gücün XRP olduğunun altını çizerek XRP’nin ve ODL (On-Demand Liquidity) teknolojisinin tüm işlemlerin yaklaşık %20’sinde kullanıldığını belirtti. İşlemlerin 2 milyar dolarlık nominal değere sahip olduğunu açıklayan Garlinghouse’a göre XRP’nin başarısının arkasındaki sır ise tesadüf değil.

Ripple CEO’su, XRP’nin RippleNet’in yapı taşı olduğunun aldığını belirterek kripto paranın başarısının hızı, ölçeklenebilirliği ve işlem başına düşük maliyeti olduğunu belirtti. Bu özellikler de CEO’ya göre XRP’yi anında ödeme teknolojisi için mükemmel kılıyor ve XRP’yi başlı başına bir ödeme aracı yapıyor. Yaklaşık iki sene önce hayata geçirdikleri On-Demand Liquidity yeniliğine de değinen Garlinghouse, bu yenilikle birlikte MoneyGram ve Azimo gibi müşterileri oldukça memnun edebildiklerini de ekledi.

Swell etkinliğinde konuşan Ripple CEO’sunun açıklamalarına göre Azimo ile olan ortaklıkları sırasında Filipinler’deki müşteriler ile Avrupa’daki müşteriler arasında para transferi düzenlenirken, ODL teknolojisi sayesinde, yüzde 30 ila yüzde 50 oranında bir tasarruf sağlandı. 2020’nin ODL için büyük bir yıl olduğuna değinen CEO, 2020’nin son çeyreğinde de bu teknolojinin büyümeye devam edeceğini belirtiyor. Garlinghouse, RippleNet’in hem gönderim hem de alım hacminin çoğunun Asya Pasifik bölgesinden geldiğini de belirtti.

Ripple CEO’su: “XRP işe yarayan tek yeniliğimiz değil”

Konferansta ODL yeniliğinin büyük ölçüde benimsenmesine yaracak Line of Credit isimli yeni bir lending ürününden de bahsedildi. Tıpkı bankalar gibi kredi verecek olan bu uygulama, CEO’nun deyimine göre müşterilerin işlerini ölçeklendirmelerine yardımcı olacak.

Line of Credit ile birlikte hiper ölçekli şirketlerin işleri artık daha da kolaylaşacak çünkü bu şirketlerin dünyanın farklı ülkelerinde ayrı ayrı kredi anlaşmaları yapmalarına gerek kalmayacak. Şirketlere önce yatırım daha sonra ödeme imkanı tanıdığımız bu proje için RippleNet’in evrimi diyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!