Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, Bitcoin Forklarından Gelen Kripto Paraların Çekilmesini Destekliyor

Coinbase’den yapılan açıklamada, önümüzdeki aylarda müşterilerin Bitcoin forklarından kendilerine gelen kripto paraları nakde dönüştürebileceği belirtildi.

Şirket tarafından kaleme alınan blog yazısında, Bitcoin forkları ile alakalı artık kripto paraları çekme fonksiyonunun sisteme ekleneceği belirtilirken, bunun ile alakalı zamansal işleyişin nasıl oalcağına dair ise bir bilgi paylaşılmadı.

Coinbase’den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

”Her zaman olduğu gibi, hangi Bitcoin fork ürünlerinin destekleneceği konusunda da teknik ve operasyonel faktörleri göz önüne alıyoruz. Bu değişiklik ile birlikte, müşterilerimizin daha kolay bir şekilde Bitcoin forklarından elde ettikleri ürünleri kullanmasını sağlamayı umuyoruz. Web sitemizde hangi forkların destekleneceğine dair açıklamayı da önümüzdeki günlerde yapacağız.”

Açıklamadaki son cümle ile aslında bir kez daha, hangi fork ürünlerinin desteklenip, hangisinin desteklenmeyeceği konusunda ser verip sır vermeyen Coinbase, bu forkları desteklemeyi Coinbase Custody Product adlı sitesinden de sürdüreceğini belirtti ve; bu platformun yakın gelecekte hem Coinbase hem de GDAX’tan daha fazla fork destekleyeceğini ifade etti.

Dijital para borsası olan GDAX, müşterilerine Bitcoin forklarından gelen ürünleri nakde çevirme şansı verse de, GDAX müşterileri bu ürünleri diğer kripto para ürünleri ile takas edemiyor. Aynı şekilde Coinbase de, müşterilerinin fork ürünlerini çekmesine izin verse de, takas ve ticaret konusunda aynı yeterlilikte değil. Kurumdan yapılan açıklamada, ticaret opsiyonunun üzerinde düşünüldüğü; ancak bunun Coinbase yerine GDAX’a eklenmesinin daha olası olduğu da belirtildi.

Yine yapılan açıklamada Şubat ayında hayatına başlayan ve ticaret odaklı bir hizmet olan Coinbase Commerce’in de herhangi bir fork ürününü desteklemeyeceği ve Coinbase Index Fund’un da, GDAX’da olan hiçbir ürünü portföyüne katmayacağı da kesin  bir dille belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment