Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kendi Kripto Para Uygulaması Olan 16 Yaşındaki Kız, Yatırım Aldı

16 yaşındaki bir kız, Apple App Store’un en tepesine çıkmış olan kripto para uygulamasıyla bir anlaşma imzaladı.

Kuzey Hindistan’daki Saharanpur şehrinde yaşayan kodlayıcı ve tasarımcı olan Harshita Arora, Kaliforniya merkezli kripto para varlıklı girişim şirketi Redwood City Ventures’ın kurucusu Sean Walsh tarafından yayınlanan bir reklama cevap verdi. International Business Times’ın bildirdiğine göre Walsh’ın amacı, fiyatı uygun olan sevdiği bir uygulama bulmaktı. Walsh bu isteklerini, Kripto Fiyat Takipçisi (Crypto Price Tracker) aracılığıyla Arora’da buldu.

Ocak ayında uygulamasını çıkardıktan sonra, sadece bir gün içinde Apple App Store’un en üst seviyesine yükseldi ve 49 yorumla beraber 4.7 puan aldı. Kripto para pazarının uçucu fiyatlar gösterdiği ve Bitcoin’in en kötü zamanını yaşadığı sırada, yatırımcılar fiyatlara her zamankinden daha çok göz kulak oluyordu. Bu da, Kripto Fiyat Takipçisi gibi uygulamaların popüler uygulama olmasına sebep oldu.

Uygulama 20’den fazla borsada ve 32 yasal parada 1.000’in üstünde kripto para fiyatlarını sağladığı için Walsh, bu uygulamanın piyasada yeni bir ürün olmamasına rağmen şirket ile daha fazla gelişme potansiyeline sahip olduğunu kabul ediyor. Bunun, şirketin evrimi için “anlamlı bir adım” olduğunu ekliyor. Walsh bu uygulamanın, işini küresel pazarda daha rekabetçi hale getirmeye yardımcı olacağını düşünüyor.

Walsh, şu şekilde açıklama yapıyor:

“Sahip olduğum düşünce ve uygulamayı satın almamın sebebi, tüketici teknolojisi ile ilgili işletmelere doğru genişlemek için kolay güvenli bir yer olarak hareket etmekti”.

Walsh’ın reklamına cevap vermesinden kısa bir süre sonra ve Walsh’ın bu uygulamanın aradığı şey olduğuna karar vermesinin ardından Aurora, ilk banka havalesini aldı. Dijital tasarım ve kodlamayı ilk kez 13 yaşında öğrenen 16 yaşındaki Aurora, Redwood City Ventures tarafından kabul edilmesinin ardından sevincini sosyal medyada dile getirdi.

Herkese büyük haberlerim var! Uygulamam olan @cryptotrackapp, Redwood City Ventures (@WeanWalshBTC) tarafından satın alındı. Uygulama, inanılmaz ellerde olduğu için çok memnunum!

Yaparken harika zaman geçirdim ve harika bir takımla işbirliği yapacağım için çok heyecanlıyım!

Şaşırtıcı şekilde Walsh, başlangıçta Arora’nın kaç yaşında olduğunu bilmediğini söyledi ve ekledi:

“Profesyonel bir yazılım geliştiricisi gibi görünüyordu. Onun yaşını öğrendiğimde benim için oldukça büyük bir sürpriz oldu”.

Blockchain ve kripto paralara yoğun ilgi duyan Arora, bir gün daha fazla girişimde çalışmak üzere Silikon Vadisi’ne gelmeyi umuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment