Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su: ABD Başkanlık Seçimleri Kripto Paralar İçin Belirleyici Olacak!

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, 2024 yılında gerçekleşecek ABD seçimlerinin kripto para regülasyonunda kritik rol oynayacağını ifade etti.

Brian Armstrong 22 Haziran günü New York‘ta düzenlenen bir konferansta verdiği demeçte, kripto para sektörünün ABD seçimleriyle olan bağına ve Coinbase’in konuma değindi.

2024 yılında gerçekleşecek ABD başkanlık seçimlerinin kripto para sektörü için bir dönüm noktası olacağını öne süren Armstrong, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan davaya da değindi.

Açıkçası 2024 seçimleri de burada bir faktör. Şu anda kripto karşıtı olmak politik olarak popüler değil ve ister yönetimde, ister partilerde veya SEC başkanında olsun, potansiyel değişimler göreceğiz.

Son gelişmeler doğrultusunda bakıldığında ABD Kongresinde özellikle Cumhuriyetçi kesim kripto para yanlısı tutum sergilerken iktidardaki Demokrat parti ise daha baskıcı bir tavır takınıyor.

Coinbase bir “süper uygulama” olacak

Armstrong açıklamasının devamında Coinbase’in günün sonunda Web3 ekonomisine yardımcı olan bir “süper uygulama” haline geleceğini  ifade etti. Coinbase’in süper uygulama ünvanını merkeziyetsiz uygulamalar (dApps) ile olan entegrasyonu ve Web3 sektörüne karşı yapıcı adımlarıyla kazanacağını belirten CEO, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Coinbase’i bir süper uygulamaya dönüştürmek istiyoruz. Ancak işin özünde bunun merkeziyetsiz uygulamalara dayanması gerekiyor. Uygulamamız günün sonunda sadece kripto paralar için değil aynı zamanda sosyal etkileşimler için de kullanılabilir olacak.

SEC’nin açtığı dava sürecinin kripto paraların menkul kıymet mi yoksa emtia mı olduğuna dair netlik konusunda yardımcı olacağını savunan CEO, olay yapıcı bir perspektiften bakmayı tercih etti.

Coinbase davası farklı

Ayrıca SEC tarafından Binance ve Coinbase’e açılan davaların birbirinden farklı olduğunu vurgulayan CEO, Binance davasındaki cezai konuları öne çıkardı:

Burada özellikle cezai konular noktasında farklılıklar var. O davada yasadışı ticaret, fonların karıştırılması, yöneticilerin ve CEO’ların kişisel olarak adlandırılması gibi iddialar var. Coinbase’de bunların hiçbiri söz konusu değil.

Armstrong iki dava arasındaki farklılıklara önceki bir konuşmasında da değinmiş ve Coinbase’i ayrı bir yerde konumlandırmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!