Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Yatırımcılar İçin Batık Kripto Platformuna Ait 30 Milyonluk Cezayı Rafa Kaldırdı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), iflas eden kripto kredi platformu BlockFi’dan alacağı 30 milyon dolarlık borçtan şimdilik vazgeçti.

SEC 22 Haziran Perşembe günü mahkemeye BlockFi için önemli bir başvuruda bulundu. SEC yaptığı başvuruda, BlockFi kullanıcılarına ödemelerini tamamlayana kadar platformdan alacağı 30 milyon dolardan şimdilik vazgeçtiğini belirtti.

Söz konusu borç SEC’nin geçtiğimiz dönemde BlockFi’a kestiği 50 milyon dolarlık cezadan kaynaklanıyor. SEC, kayıt dışı kripto kredi ürünü sattığı gerekçesiyle BlockFi’a ceza kesmişti. Borcun 20 milyonunu ödeyen BlockFi, kalan 30 milyonu ödeyemedi.

Eski SEC yetkilisi Howard Fischer o günlerde yaptığı açıklamasında, regülatör kurumun bu parayı geri alma konusunda diğer davalarda olduğu kadar agresif davranmayacağını belirtmişti.

BlockFi, 2022 yılının Kasım ayında kripto para borsası FTX’in çöküşüne paralel olarak iflas başvurusunda bulunmuştu.

BlockFi önümüzdeki temmuz ayında iflas mahkemesinde yapılacak duruşmaya ithafen bir yeniden yapılandırma planı sundu. İflas eden platform, kripto para borsası FTX ve yan kuruluşu Alameda Reasearch‘den 1 milyar dolardan fazla alacaklı olduğunu öne sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!