Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden BlockFi’ın Gizli Belgeleri Sızdı: FTX ve Alameda İlişkisi 1.2 Milyar Dolar

İflas eden kripto kredi platformu BlockFi’ın FTX’in iflasına ne kadar maruz kaldığına dair gizli belgeler gün yüzüne çıktı.

CNBC tarafından sunulan bir habere göre iflas eden BlockFi’ın yanlışlıkla gizli mali belgelerin sansürsüz halini paylaşması sonucunda FTX’e ne kadar maruz kaldıkları ortaya çıktı. Bu düzenlenmemiş yeni belgeler, BlockFi’ın FTX iflasıyla bağlantılı olarak 1,2 milyar dolar zarar ettiğini gözler önüne serdi. Zararın detaylarında, BlockFi’ın FTX’e bağlı 415,9 milyon dolar değerinde varlığa ve Alameda’ya verilen 831,3 milyon dolarlık krediye sahip olduğu ortaya çıktı.

Daha önce sansürlü halleriyle kamu oyuyla paylaşılan mali tablolar, alacaklılar komitesinin danışmanı olan M3 Partners tarafından bir araya getirilen bir sunumun parçası olarak sızdırıldı ve yapılan geri dönüşte dosyalamanın yanlışlıkla yüklendiği kabul edildi.

Öte yandan BlockFi avukatları tarafından yapılan açıklamada, iflas işlemlerinin ilk gününde FTX maruziyetinin 355 milyon dolar ve Alameda’ya verilen kredinin 680 milyon dolar değerinde olduğu fakat o ilk günden bu yana Bitcoin fiyatının artmasıyla birlikte zararın boyunun daha büyük göründüğü belirtildi.

BlockFi iflas işlemleri boyunca kendisini FTX ve Alameda’dan ayırmaya çalışmış olsa da şirketler arasındaki kredi ve teminat yükümlülüğü bu ayırmaya izin vermeyecek kadar karmaşık görünüyor.

BlockFi 28 Kasım tarihinde yayınlanan mahkeme tutanağına göre Alameda’ya verdiği 680 milyon dolarlık kredinin teminatı olarak gösterilen RobinHood (HOOD) hisselerini devretmesi için FTX kurucusu SBF ve onun yatırım şirketi Emergent Fidelity Technologies’e dava açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!