Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’nin Eski Yetkilisinden Regülasyonlar İçin BlockFi Açıklaması: Ders Niteliğinde

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Eski Yetkilisi Howard Fischer, BlockFi iflasının kripto para piyasasına getirilmesi gereken regülasyonlar için bir ders niteliği taşıdığını öne sürdü.

Howard Fischer çarşamba günü CoinDesk TV‘nin “First Mover” programına verdiği demeçte, FTX’in iflasının ardından likidasyon krizine giren ve aynı şekilde iflas başvurusunda bulunan BlockFi’nin regülasyonlar için örnek bir vaka olduğuna dikkat çekti.

Fischer, “SEC’in göndermek isteyeceği ve göndermeye çalıştığı mesaj, SEC anlaşmalarının kutsallığından ziyade, çok genç bir endüstriyi nasıl düzenlediğimizle ilgili” dedi. FTX kripto borsasının gösterdiği başarısızlık örneğinin, kripto şirketlerinin geleneksel ve yasal finans şirketleri tarafından kullanılan aynı “ölçütleri ve yönetim tekniklerini” kullanma ihtiyacını doğrudan ortaya çıkardığını söyledi.

BlockFi tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan alacakları belgelerine göre kurumun SEC’e, 30 milyon dolarlık bir borcu bulunuyor. Bu borcun kaynağı ise SEC’in geçtiğimiz dönemde BlockFi ye 50 milyon dolarlık cezasından kaynaklanıyor. Borcun 20 milyonunu ödeyen BlockFi kalan 30 milyonu ödeyememişti.

Howard Fischer’a göre, SEC bu parayı geri alma konusunda diğer davalarda olduğu kadar agresif davranamayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!