Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su: ABD Kripto İçin Geç de Olsa Doğru Yolu Bulacak

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, SEC tarafından başlatılan davanın ardından net bir duruş sergileyerek gelecekteki beklentilerine dair açıklamalarda bulundu.

CEO Brian Armstrong, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Coinbase’e dava açmasının üstünden yaklaşık 1 hafta geçmesinin ardından bazı açıklamalar yaptı. Wall Street Journal‘a verdiği bir röportajında Coinbase’in ABD’yi terk etmeyeceğini net bir şekilde belirten Armstrong, düzenleyici netliğin oluşacağı günleri iple çektiğini ifade etti.

Kripto para endüstrisini düzenlemenin bir roket bilimi olmadığını dile getiren CEO, ABD’nin yakın zaman içerisinde doğru yolu bulacağını belirtti. Bununla birlikte düzenleyici netliğe ulaşılması durumunda birçok kripto para geliştiricisinin ABD’yi tercih edeceğini ve bu noktada ABD’nin global çapta bir kripto para merkezi olabileceğini ya da en azından dünyadan geri kalmasını önleyebileceğini vurguladı.

Armstrong röportajda davaya değinerek, Coinbase’in faaliyet göstermesi için bahsi geçen kayıtların gerekli olmadığına inandığını açıkladı.

Ticaretini yaptığımız varlıklar emtia, bu yüzden bu kayıt ettirmemiz gerekmiyor. Borsamızda kripto emtia ticareti yapıyoruz.

CEO açıklamasının devamında, 2024 ABD seçimlerinden sonra kripto düzenleme politikalarındaki değişiklikleri dört gözle beklediğini açıklarken Cumhuriyetçi partinin kripto para dostu söylemlerini işaret etti.

Armstrong, ABD’deki kripto para düzenlemeleri için şu anda net bir kural kitabı olmadığını belirtirken SEC’den sürekli olarak daha fazla netlik talep etmelerine rağmen herhangi bir geri bildirim alamadıklarını yineledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!