Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su Amerikalılara Seslendi: Kripto Yasası İçin Siyasilere “Evet” Mesajı Çağrısı!

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, meclis finansal komitesine sunulan kripto para yasa tasarısına destek vermeleri için ABD vatandaşlarını harekete geçmeye davet etti.

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase CEO’su Brian Armstrong 27 Temmuz tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, ABD vatandaşlarına Temsilciler Meclisi Finansal Komitesi’ne sunulan kripto para yasa tasarısı için harekete geçerek siyasilere evet oyu atmaları için baskı yapmaları yönünde çağrıda bulundu.

Armstrong yasa tasarısının ABD’deki inovasyonu ve ulusal güvenliği korumak için büyük bir önem teşkil ettiğine dikkat çekti. Bu noktada CEO, ABD vatandaşlarının yapılacak oylamada FIT21 olarak dosyalanan yasa tasarısına “evet” oyu vermeleri için milletvekillerini teşvik etmeleri gerektiğini söyledi.

Armstrong, vatandaşların milletvekillerine daha kolay ulaşabilmesi için Coinbase web sitesi üzerinden bir platform kurdu. İlgili platform üzerinden vatandaşların, milletvekillerine e-posta gönderebileceği belirtildi.

Platformda, bu yasa tasarısının onaylanmasının büyük bir sürecin ilk adımı olduğu ve bu yasa tasarısı ile ABD’nin kripto para regülasyonu konusunda ihtiyaç duyduğu netliğin sağlanacağını ifade edildi.

Geçmişte de pek çok defa ABD’nin kripto para regülasyonu konusunda net kurallara ihtiyacı olduğu belirtilmişti. Regülatif netliğin eksikliği nedeniyle kripto para şirketlerinin alternatif yargı bölgelerine taşındığı dile getirilmişti.

Geçtiğimiz hafta sunulan tasarı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nu (CFTC) kripto regülasyonuna farklı kategorilerden dahil etmiş kapsamlı ve inovatif yönüyle Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry’nin beğenisini kazanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!