Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su: Bitcoin Fiyatı Hakkında Endişelenmeyin

Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, şirketi ilk olarak kurduğunda, 2012 yılında, Bitcoin’in fiyatı yaklaşık 10 dolardı. O dönemlerde, Bitcoin ile ilgili bir fikre sahip olanlar ya rast gele böyle bir şeye denk gelmişlerdi ya da, dark web’in ücra köşelerinde bu paranın çeşitli işler kullanıldığını bilecek kadar garip insanlardı, ya da ciddi birer teknoloji aşıklarıydı. O dönem Bitcoin ticareti yapan kişi sayısı, şimdiye kıyasla gerçekten de çok çok azdı.

Coinbase CEO’sundan Çalışanlarına

Daha sonra, Bitcoin fiyatı hepimizin de yakından bildiği üzre, büyük bir çıkış yakalayarak bir anda 20 bin dolarlar seviyesine gelip oturdu ve 2017 sonu, kripto para piyasaları için adeta bir cennet misaliydi. Daha sonra beklenen düzeltme, biraz da güçlü ve uzun sürdü, geldi ve şimdilerin 6 bin 600 dolar seviyelerine gelip oturdu. O dönemde piyasaya giren insanlar için; bırakın kar etmeyi, yatırdıkları para da, ciddi şekilde eridi.

Coinbase CEO’su Armstrong, bu bilgiler doğrultusunda, şirketin yeni çalışanlarına nasihatte bulundu. Bitcoin fiyatının düştüğü bu günlerde, yaklaşık 8 milyar dolar değer biçilen borsasında yöneticilik görevini sürdüren başarılı yönetici, Twitter hesabından attığı 10 tweetlik bir floodda, Bitcoin fiyatı ile ilgili kısa bir tarih çalışması yaptı ve başta çalışanları olmak üzre, diğer insanlara da panik yapmamaları gerektiğini belirtti.

Bitcoin fiyatı 2017’de tarihin zirvesine çıktığında, Coinbase’in kullanıcı sayıları ve işlem hacmi; aynı Bitcoin fiyatı gibi çılgınca artıyordu. Bu süreçle başa çıkabilmek için şirket; 250 kişi olan ekip üyesi sayısını 250 kişi daha alarak 500’e çıkardı. Bu yeni işe gelenlerden birçoğu ise, ciddi manada rahat ve güzel işlerden ayrılıp, şirketin bünyesinekatılan insanlardı ve bazı iddialara göre, çalışanların bir kısmı; verdikleri karardan şu an itibariyle pek de memnun değil.

Attığı tweetlerde, Armstrong piyasaya yeni gelen ve şirketinde yeni işe giren insanların panik yapmasına mahal olmadığını belirterek, biraz sakin olmaları gerektiğini belirtti. Bitcoin’in gerçekten de zaman zaman yıpratıcı bir şey olduğunu kabul eden Armstrong, yine de sakin olmaları yönünde çağrı yaparken, şunları yazdı:

”Bir noktada acayip bir trend başlayınca insanlar bir anda olması gerekenden fazla umuda kapılır ve bazı şeyleri görmezden gelir. Ancak bu trend terse döndüğünde ise, bu sefer insanlar tam tersi olarak fazla karamsar olur ve bazı şeyleri yine görmezden gelir. Aslında ikisi de doğru değildir. Gerçek, bu iki ucun arasında bir yerdedir. Benim için esas durum, Bitcoin’in ne kadar kullanıldığıdır, fiyatı değil ve o yüzden günlük işlem sayısı, çok çok daha önemlidir.”

Paniğe Mahal Yok

Coinbase de, Bitcoin fiyatlarının artması ile birlikte artan kullanıcı sayısını ve talebini karşılama konusunda sorunlar yaşıyor. Özellikle de müşteri hizmetleri ve alt yapı konusunda ciddi problemler yaşayan şirketin sahibi Armstrong, bu noktada da ekibine güvendiğini ve sürecin çok daha iyi bir şekilde işleyeceğine olan inancını belirtti. Daha önce birçok kez böylesi şeyler gördüğünü belirten Armstrong, bazı insanların kızarak, üzülerek ve sinirlenerek Bitcoin ve kripto para piyasasından çekildiğini ve bunun aslında sektörde kalanlar için bir fırsat olduğunu da sözlerine ekledi. Armstrong, sözlerini ”Herkes bu piyasadan çekip giderken, bizim için yeni fırsatlar doğuyor. Tek yapmamız gereken şey, sabırlı olmak ve sabır göstermektir.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment