Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM ve Mediaocean Blockchain Kullanarak Reklam Engelleme Uygulaması Üretecek

Big Blue‘nun dijital strateji kolu IBM iX ve reklam yazılım sağlayıcısı Mediaocean, reklam dünyasındaki en büyük sorunların bir kısmını çözmeyi hedefleyen bir blockchain birliğini oluşturmak için ekip halinde çalışıyor.

Kelloggs, Kimberly-Clark, Pfizer ve Unilever gibi büyük markaların imza attığı birlik, basına yapılan açıklamaya göre reklam endüstrisinde şeffaflık, güven ve hesap verebilirlik sağlamak için blockchain teknolojisini kullanacak.

Yapılan çalışmalar şirketlerin IBM Blockchain ve Mediaocean‘ın kampanya yönetim platformunu kullanarak yeni bir blockchain çözümü oluşturacak. Böylece firmaların dijital reklam tedarik zincirinin kapsamlı ve değişmez bir görünümünü sağlayacak ve firmaların reklam bütçelerinin gerçekte tam olarak nerede bulunduğunu tam olarak tespit edebilmesine yardımcı olacak.

Mediaocean CEO’su Bill Wise, açıklama esnasında şunları söyledi:

” Son yıllarda sektör, özellikle aracı ücretler ve çalışmayan medya etrafında, ilerlemeyi engelleyen sürdürülemez ekonomik sorunlar ve şeffaflık sorunları ile boğuşuyor. IBM ile ortaklık kurarak blockchain teknolojisini kullanan ilk reklam engelleme çözümünü başlatabiliriz. Kağıt üzerinde bu çözüm bize şeffaflık sağlayacak. “

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment