Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su Bitcoin ve Altcoin Tweetlerini Siliyor: İşte Paylaşımlar ve Nedeni!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un Bitcoin (BTC) ve diğer altcoinler hakkında bazı eski tweetlerini sildiği ortaya çıktı.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un Twitter üzerinden Bitcoin ve diğer kripto paralar hakkındaki paylaşımlarının büyük bir kısmını sildiği ve söz konusu tweetlerin popüler arşiv sitesi WayBackMachine tarafından da eş zamanlı olarak kaldırıldığının tespit edilmesi üzerine “Pledditor” isimli bir sosyal medya kullanıcısı silinen paylaşımların peşine düştü.

Pledittor, 10 Temmuz tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Armstrong tarafından silinen 13 tweet’e yer verdi. Paylaşımlara alternatif arşiv servisleri aracılığıyla ulaşıldığı belirtildi.

Pledditor tarafından ulaşılan paylaşımların 2015-2019 yılları arasında yayınladığı ve CEO’nun Bitcoin, Litecoin (LTC) ve diğer altcoinler de dahil olmak üzere çeşitli konulardaki fikirlerini belirttiği görüldü.

Silinen paylaşımlarda, Armstrong’un bir süre boyunca Bitcoin’in blok boyutunun artırılmasını teklif ettiği hatta bu duruma karşı çıkanlarla çeşitli münakaşalara girdiği ortaya çıktı. Armstrong geçmiş paylaşımlarında, Bitcoin fiyat artışının blok boyutuyla ilgili olduğunu da belirtti.

Coinbase şu an BitcoinXT’yi (BIP101) yürütüyor. Yakında daha fazla ayrıntı içeren bir blog gönderisi yayınlanacak. (26 Aralık 2015)

Bunun yanı sıra Bitcoin Cash’in (BCH) Ethereum’un (ETH) piyasa değerini geçeceğine dair bir paylaşımı retweetlediği görülen CEO’nun Bitcoin dışındaki altcoinlerin yalnızca “dikkat dağıtmak” için var olduğunu savunduğu ortaya çıktı. Armstrong bir başka paylaşımında ise birden fazla Bitcoin hard fork’u olması gerektiğini ve bu sayede oluşacak rekabetin ağı ilerleteceğini öne sürdü.

Bunlara ek olarak silinen paylaşımlar arasında Litecoin kurucusu ve ilgili dönemde Coinbase çalışanı olan Charlie Lee ve CEO arasında geçen ufak bir diyalog da yer aldı. İlgili paylaşımda Armstrong, Lee tarafından gelen LTC’yi Coinbase’de listeleme fikrini kabul etti. CEO’nun sildiği bir diğer paylaşım ise “çalışanların trade politikası” adlı bir şirket mevzuatını içeriyordu. CEO bu paylaşımı, Lee’nin tüm LTC varlıklarını sattığını açıklamadan bir gün önce yapmıştı.

Öte yandan Tether’in (USDT) %100 teminatlandırılmadığını iddia eden ve Coinbase’in listelemesi sonrasında Ethereum fiyatının %4 değer kazanmasına atıfta bulunan paylaşımların da silindiği tespit edildi.

CEO Brian Armstrong tarafından gerçekleştirilen temizliğin nedeni açıklanmasa da Coinbase ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında geçen hukuki mücadeleden kaynaklanabileceği öne sürüldü. SEC, geçtiğimiz günlerde Coinbase’in menkul kıymetler yasalarına kasti olarak uymadığını iddia etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!