Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Terra Kurucusu Hakkındaki İlk Duruşmayı Gerçekleştirdi: Neler Yaşandı?

Güney Kore Mahkemesi, Terra (LUNA) çöküşünde ismi geçen Terraform Labs kurucu ortağı Daniel Shin için ilk duruşmayı gerçekleştirdi.

Forkast tarafından 10 Temmuz tarihinde yayınlanan habere göre çeşitli dolandırıcılık ve veri kullanımı suçlamaları ile itham edilen Do Kwon’un ortağı Daniel Shin hakkındaki ilk duruşma bugün Güney Kore Mahkemesi tarafından görüldü.

Duruşmaya katılmak yerine avukatlarını gönderen Daniel Shin konu hakkında basına verdiği bir demeçte, bunun bir ön duruşma olması sebebi ile katılım göstermediğini bildirdi. Verilen bilgilere göre avukatlar iddianamelerde yer alan tüm suçlamaları duruşma esnasında reddetti.

İkinci duruşma tarihi 28 Ağustos olarak belirlenirken avukatlar davanın çok fazla teknik detay içerdiğini bu nedenle bilirkişi yardımına ihtiyaç duyulacağını dile getirerek ikinci duruşmaya hazırlık için daha fazla süre talep etti. Mahkeme, avukatların görüşlerini göz önünde bulundurarak duruşma tarihini yeniden düşüneceğini bildirdi.

Ön duruşma, yalnızca Daniel Shin için yürütülmedi. Soruşturmada Daniel Shin ile beraber adı geçen 4 geliştirici ve 3 erken yatırımcı olmak üzere 7 diğer sanık da duruşmanın tarafları arasında yer aldı.

Güney Koreli savcılar, geçtiğimiz yılın sonunda DabShin hakkında tutuklama emri talep etse de Yargıç Jin-Pyo, böyle bir karara gerek olmadığını öne sürerek tutuklama talebini geri çevirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!