Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su: ”Biz Yeni ve Farklı Bir Şeyiz: Bir Kripto Şirketiyiz”

Dünyadaki en büyük kripto para platformlarından birisi olan Coinbase‘in CEO’su Brian Armstrong, şirketin ne bir finans, ne de bir teknoloji şirketi olduğunu ifade etti.

Armstrong, bir şirket toplantısı esnasında firma çalışanlarından bir tanesinin şirketin tam olarak ne olduğu sorusunu yönelttiğini belirtti. Brian firmanın hem teknoloji hem de finansın bir kombinasyonu olduğunu vurguladı.

Platformun teknoloji kısmında mühendislik ve ürün bazlı kültür yer almakta. Coinbase söz konusu teknoloji kanadını güçlü hale getirmek için ”bir çok iyi teknoloji şirketinden” elemanlar toplamakta.

Şirketin finans kanadında ise en büyük öncelik zorlu yasal uyumluluk kriterlerine verilmekte. Firma gün aşırı olarak hükümet ve düzenleyici kurum yetkilileri ile ”etkileşim” kuruyor. CEO bunun yanı sıra firmanın merkezini New York ve Londra’ya taşımaya başladığını da aktardı. Armstrong’a göre bu iki şehir ”dünyanın finansal merkezlerini” oluşturmakta.

Armstrong firmanın teknoloji ve finansın bir kombinasyonu olduğunu vurgulasa da, bir tanesini seçmek zorunda kalması durumunda, bunun ‘teknoloji’ olacağını da aktardı.

”Sebep basit: teknoloji günümüz dünyasında ciddi oranda yenilik ve büyüme sağlıyor. Son 20 yıl içerisinde dünyayı değiştiren kurumları bir düşündüğünüzde, bunların kaç tanesi finans şirketi? Alanımıza giren köklü oyuncuları teknolojide birinci olarak geçeceğiz.”

Kendisi bütün bunlara ek olarak ‘sonuç olarak’ Coinbase’in ne bir teknoloji, ne de bir finans şirketi olduğunu belirtti ve şöyle devam etti:

”Biz yeni ve farklı bir şeyiz: bir kripto şirketiyiz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment