Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su İtiraf Etti: İşleri Batırdık

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinbase, 2019 yılının Mart ayında Neutrino isimli bir araştırma ve analiz şirketini satın alarak büyük bir skandala imza atmıştı.

Hackerlardan oluşan bu ekip, daha önce devlet yetkililerine veri satıp kendi takım arkadaşlarını sırtlarından bıçaklamaları ile ünlenmişti. Brian Armstrong artan tepkilerden sonra Neutrino ile çalışmayı bıraksa da bunun Coinbase üzerindeki etkisi ve oluşturduğu leke hala bitmedi.

Coinbase CEO’su: Mazeretim Yok

Armstrong, Peter McCormack ile yaptığı güncel bir röportajında ise bu olay hakkındaki düşüncelerini açıkladı. Armstrong, bu satın alım ile kesinlikle hata yaptıklarını belirttikten sonra, yaptıkları araştırmanın çoğunun teknolojiye yönelik olduğunu ve ekibi araştırmadıklarını belirtti:

“Bu işi batırdığımız örneklerden birisi. Daha titiz bir çalışma yapmalıydık. O olay olduğundan beri araştırma sürecimizi daha titiz hale getirdik ve bu tarz ünle ilgili meseleleri de sürece dahil ettik. Bu konuda sunabileceğim bir mazeret gerçekten yok.”

Neutrino’nun Venezuela, Sudan, Suudi Arabistan ve bunun gibi otoriter rejime sahip ülkelere gizli bilgiler sattığı biliniyor. Ekibin yaptığı çalışmaların bazıları birçok gazetecinin tutuklanmasına ve insanların hayatlarını kaybetmesine yol açmıştı.

Coinbase bu olayı geride bıraksa da geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan benzer bir durum ile yine tepki çekti. Coinbase borsasının IRS ve Gizli Servis gibi kurumlara veri sattığı bilgisi, uzun süre daha gündemi meşgul edecek gibi duruyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment