Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ukrayna Şüpheli Kripto Para İşlemlerini Takip Edecek

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı, geçtiğimiz hafta Bitfury kripto para madencilik şirketinin iştiraki olan Crystal Blockchain B.V. firması ile ortaklık imzaladığını açıkladı. Blockchain analiz ve takip şirketi Crystal Blockchain B.V. de bu ortaklığı doğrulayarak iş birliğinin amacını açıkladı.

Crystal CEO’su Marina Khaustova konu hakkında yaptığı açıklamada Ukrayna’nın dijital dönüşüm projesinden sorumlu olan bakanlar ve yetkililerin bundan sonra şirketin sağladığı kripto para takip hizmetini kullanacağını ifade etti. Khaustova tarafından yapılan açıklamaya göre direkt olarak şüpheli kripto para işlemleri takip edilecek ve dijital dönüşümün nasıl yapılacağı buna göre belirlenecek.

$1.200’dan Fazla Kripto Para İşlemlerine Takip

Dijital Dönüşüm Bakanlığı, Maliye Bakanlığına bağlı çalışmakta ve daha önce Hazine Bakanlığı yetkilileri tarafından 1.200 doların üzerinde değere sahip bütün kripto para işlemlerinin takip edileceği belirtilmişti. Yetkililer bunu hem AB tarafından belirlenen regülasyonlar hem de 2019 yılında kabul edilen yeni Ukrayna yasa tasarısı nedeniyle takip etme kararı aldı.

Khaustova açıklamasının devamında bu anlaşmanın sadece takip mekanizması ile sınırlı olmadığını, kripto paralarla ilgili yasal çerçeve düzenlemek için de bakanlığın kendilerinden destek alacağını belirtti.

Bu da Ukrayna’nın yakında kendi kripto para regülasyonları ile sahnelerde yer alabileceğini gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment