Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su Kripto Hakkında Konuştu: Çin, ABD İçin Artan Bir Tehdit!

Popüler kripto para borsası Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, ABD’nin kripto para karşıtı tutumunun Çin’i harekete geçirdiğini öne sürdü ve uyardı.

Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong MarketWatch üzerinde yayınlanan yeni bir makalede, ABD’nin kripto para endüstrisine karşı kısıtlayıcı tavrından Çin’in yararlanabileceğine yer verdi. Özellikle son dönemde ABD’nin Coinbase dahil birçok kripto para şirketine karşı sert bir duruş sergilediğini hatırlatan CEO, Çin gibi küresel rakiplerin bu fırsatı kaçırmayacaklarını vurguladı.

Adeta kangren bir yapıya bürünen ABD-kripto para sektörü arasındaki ilişki, özellikle 2023 yılının başından bu yana Asya ülkelerini sektöre karşı tavrını değiştirmeye itti. Buradan yola çıkan Armstrong, Hong Kong’un 2023 yılının başından bu yana adımlarını hızlandırarak kendisini yeni kripto para merkezi konumuna taşımasının tesadüf olmadığını dile getirdi:

Yakın zamanda Djital Yuanı piyasaya süren Çin, ABD dolarına ve onun küresel ticaretteki rolüne doğrudan meydan okumayı hedefliyor. ABD ve diğer demokratik uluslar, hırslı bir düşman olan Çin tarafından desteklenen dijital taarruzla karşı karşıya.

Coinbase CEO’su global çaplı bir değişime öncülük edebilecek bu denli güçlü bir teknolojiye sırt dönmenin yanlış olacağını ve ABD’nin bu alandaki liderliğini yitirebileceğini ima etti:

Fırsatları görebilen sadece Çin değil. Kripto, kendisinden önceki internet gibi, finansı modernize etme potansiyeline sahip. ABD teknoloji liderliği ve ulusal güvenliği için bu endüstrinin (en azından kısmen) ABD’de inşa edilmesi önemlidir. Eğer bugün yetersiz kalırsak bunun bedelini gelecek nesil ABD’liler ödeyecek.

Uzun yıllardır kripto para karşıtı tavrıyla öne çıkan ve Bitcoin madenciliğini dahi yasaklayan Çin’in son aylardaki bu “U” dönüşünün arkasında ABD’nin yanlış politikaları olduğu düşünülüyor. Son olarak Çin’in devlet kanalında Bitcoin’e yer verilmesi ve aynı kanalda meme coin FLOKI’nin reklam içeriği çıkması dikkat çekmişti.

Yatırım şirketi Ark Invest tarafından geçtiğimiz günlerde benzer bir söylem öne sürülmüş ve ABD’nin kripto para sektörü özelindeki tahtını kaybedebileceği dile getirilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!