Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Şirketinde 150 Milyonluk Kaos! CEO ve Yöneticiler Parayı Cebe Mi Attı?

Kripto para ödeme hizmet sağlayıcısı MoonPay’in üst düzey çalışanlarının finansman turundan elde ettikleri 150 milyon doları kişisel hesaplarına aktardıkları iddia edildi.

The Information tarafından sunulan bir habere göre MoonPay’in CEO’su Ivan Soto-Wright dahil olmak üzere üst düzey çalışanlar, büyük bir yatırım turuna paralel olarak milyonlarca dolar değerinde vurgun yaptı.

MoonPay 2021 A serisi sırasında 3,4 milyar dolar değerleme üzerinden 555 milyon dolar toplamıştı. Yatırımcılar arasında sektörün öncü aktörleri Tiger Global Management ve Coatue Management da yer aldı. Fakat toplanan bu yatırımın 150 milyon dolarlık kısmı hiçbir zaman şirket bünyesine dahil edilmedi.

Anonim kaynağın iddiasına göre şirket 405 milyon doları olması gerektiği gibi bütçesine ekledi fakat o sırada Soto-Wright dahil olmak üzere üst düzey yöneticiler, ellerindeki hisseleri gizli bir şekilde satarak 150 milyon doları nakde çevirdi ve kendi ceplerine indirdi.

MoonPay, A serisi finansman turunun daha önce kamuoyuna açıklanmayan ikincil satışları içerdiğini doğruladı. A serisi finansman turundan birkaç hafta sonra Soto-Wright, Miami’de 38 milyon dolarlık bir malikane satın aldı ve bu malikaneyi birçok gösterişli partiye ev sahipliği yapmak için kullandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!