Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su SEC Başkanı ile İlk Toplantısını Anlattı: İşte Görüşmenin Detayları!

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler ile ilk görüşmesini anlattı. 

Brian Armstrong 7 Haziran tarihinde yayınlanan bir programda, geçmişte SEC Başkanı Gary Gensler ile pek çok kez yüz görüşmeye çalıştığını ve çabaları sonucunda “buz gibi” bir online toplantı fırsatı yakaladıklarını anlattı.

Armstrong, ne zaman yeni bir regülatör göreve atansa onunla görüşmeye çalıştıklarını bu yüzden Gensler atandığında da New York’a uçup onunla görüşmek için çaba gösterdiklerini belirtti. Ancak başkanla bir görüşme fırsatı yakalayamadığını dile getiren Armstrong, neden onun takviminde yer alamadıklarını bilmediğini söyledi.

Ertesi yıl bazı ek girişimler sonucunda muhtemelen o süreçte devam eden Covid salgınına karşı bir önlem olarak “sanal toplantı” ayarlandığını ve bu toplantı sırasında Gensler’in oldukça soğuk davrandığını belirten Armstrong, Gensler’in toplantı sırasında uzlaşıdan uzak bir tavır sergilediğini ima etti.

Armstrong, toplantıda konuşulanlara dair şu ifadelerde bulundu:

Açıkçası oldukça soğuk bir resepsiyon gibiydi…“Başkan Gensler, insanlardan gelip kayıt olmalarını istediniz. Saygılarımla, kayıt olmak için buradayız. Ne yapmamızı istersiniz? Nasıl bir süreçten geçmemizi istersiniz?” dedim. O ise şöyle karşıladı, “Avukatınızla konuşun. Size burada tavsiye vermek için bulunmuyorum.”

Gensler hükümet değildir

Armstrong, görüştüğü kongre üyelerinin %80’inin blockchain teknolojisi hakkında derinlemesine bir bilgisi olmamasına rağmen diğer ülkelerin bu teknolojinin yasal çerçevesi konusunda ilerleme kaydettiklerinin farkında olduklarını belirtti.

CEO’nun ifadelerine göre kongre üyeleri blockchain teknolojisinin ABD odağında gelişmesini istiyorlar ancak bunu yaparken tüketici korunmasını da göz ardı etmekten kaçınmaya çalışıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!