Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Yalan Mı Söyledi? Bitcoin Düşmanı ABD’li Senatörden Soruşturma Talebi!

ABD’li senatörler, Binance’in milletvekillerine yanıltıcı beyanlarda bulunmuş olabileceğini iddia ederek ABD Adalet Bakanlığı’nı (DOJ) soruşturma başlatmaya davet etti.

Bloomberg’ün haberine göre Bitcoin (BTC) düşmanı senatör Elizabeth Warren ve Chris Van Hollen, Binance’i iş faaliyetleri hakkında milletvekillerine ve kanun yapıcılara yalan söylemiş olabileceğini öne sürerek Adalet Bakanlığı’na soruşturma başlatması için talepte bulundu.

Senatörler Elizabeth Warren ve Chris Van Hollen ABD Başsavcısı Merrick Garland‘a yazdıkları dilekçede, Binance’in iddia ettiği gibi global operasyonlarıyla Binance.US’in ABD merkezli operasyonlarının ayrı olmayabileceğini ifadelerine ekledi. Senatörler bu noktada, Binance’i resmi makamları kandırmakla suçladı.

Yazdıkları dilekçede konuyu “ciddi bir mesele” olarak nitelendiren senatörler, ABD Adalet Bakanlığının bir an önce harekete geçmesini talep etti.

Mart ayında Binance’e karşı tutumunu gündeme taşıyan Warren, kripo para borsasını “suç yuvası” olarak nitelendirmişti. Warren’ın bu nitelendirmesine yanıt veren CEO Changpeng Zhao (CZ), Binance ve Binance.US’in aslında birbirinden farklı olduğu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!