Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, Ekosistemi Geliştirmek İçin Yeni Girişimlere Yatırımcı Olacak

Coinbase, gelişmekte olan endüstrinin henüz erken dönemdeki girişimlerini desteklemek için bir girişim sermayesi fonu başlatıyor.

San Francisco merkezli kripto para borsası ve aracılık şirketi, perşembe günü açıkladığı duyuruda “Moneybase Ventures” adı verilen fonun kripto para varlıklarına değil, yalnızca şirketlere yatırım yapacağını vurguladı. CoinBase Başkanı ve operasyon direktörü Asiff Hirji de CNBC’nin Fast Money programında şunları söyledi:

“Bilançolarımızdan ayırdığımız fonla, platformda bulunan ve değerlerimizle uyumlu kripto para şirketlerine yatırım yapacağız.”

“Onların sermayeye erişmesini sağlayarak büyük işletmeler yetiştirmeyi umuyoruz.” diye devam etti ve ekledi: “Bu, token’e yatırım yapmak değil, borsamıza koyacağımız token’leri sıralamaya çalışmak da değil.”

Fon 15 milyon $ ‘dan başlayacak ve Coinbase ile birlikte büyüyecek, ancak Hirji, şirketin ekosistemin olgunlaşmasına yardım etmekten öte, girişimden kayda değer bir kazanç elde etmeyi beklemediğini söyledi.

Coinbase, mezunlar ağıyla ünlü. Şirket, eski çalışanlarının oluşturduğu girişim projelerine ve ortaya attığı fikirlere coşkuyla yatırım yapmak istiyor. Hatta potansiyel rakip olarak öne çıkan firmalara dahi destek olmaktan çekinilmeyeceğini belirtiyor. Bir blog gönderisinde yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 “Eylemlerimizi incelerseniz, Coinbase ile rekabet edebilecek şirketlere de yatırım yaptığımızı görebilirsiniz. Platforma yönelik uzun vadeli bir bakış açısı oturtuyoruz, çoklu yaklaşımların sağlıklı ve iyi olduğuna inanıyoruz.”

Coinbase Ventures’ın bu açıklanması, şirketin halihazırda akredite yatırımcılarla sınırlandırılmış yeni bir varlık yönetimi ürün serisinin ilk ürünü olan isimsiz endeks fonunu duyurmasından birkaç hafta sonra gerçekleşti.

Coinbase’in ne zaman platformuna beşinci bir kripto para birimi ekleyeceğine dair soruya ise Hirji, bunun düzenleyicilerin belirli tipteki kripto varlıklara daha fazla yasal açıklık getirmesine bağlı olduğunu söyleyerek cevap verdi: “Henüz [Diğer coin’lere] bakıp ‘Ah, yeterli düzeyde açıklık var, hadi onları listemize alalım!’ diyebilecek bir pozisyonda değiliz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment