Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tim Draper: Bitcoin, Hindistan Rupisinin Yerine Geçmeli

Tim Draper, ülkenin gittikçe artan kripto para karşıtı duruşunun uzun vadede onlar için kötü olacağını düşünüyor. Milyoner risk sermayedarı ve uzun zamandır Bitcoin spekülatörü olan Draper, bankaların kripto para kullanan müşterilerle ilgilenmesini engellemenin Hindistan’ın en iyi ve en parlak kişilerini ülke dışında fırsat aramaya teşvik edeceğini söylüyor.

Bankalarda Kripto Paraları Yasaklamak Hindistan’a Uzun Vadede Zarar Verecek

Tim Draper’ın yorumları, tüm finans şirketlerinin 5 Nisan’da kripto paralarla işlem yapmasını yasaklayan Hindistan Merkez Bankası’na yanıt olarak geldi. Ayrıca bu yasaklama, bankaların dijital para ile çalışanlara hizmet sunmamasını da içeriyor. Geçtiğimiz ay bildirilene göre Hint Maliye Komisyonundan biri, “kripto paraları etkili bir şekilde düzenlemenin imkansız” olduğunu belirtmişti.

Economic Times ile konuşan Draper, Hindistan Başbakanı ile en son yapılan yasaklama hakkında kişisel olarak konuşabilseydi şunları diyeceğini söyledi:

“Modi ile görüşme fırsatım olsaydı, onun büyük bir hata yaptığını bilmesini isterdim. Bitcoin ulusal bir para olmalı”.

Son birkaç yıldır Hint hükümetinin kripto paralara karşı olan düşmanlığının artmasıyla, BTC’nin rupinin yerine geçmesi bir hayalden daha fazlası olabilir gibi duruyor. Hint Maliye Bakanı Arun Jaitley, birkaç kez kripto paraya karşı olduğunu belirtmişti. 2018/19 Bütçe Konuşması sırasında şunları söyledi:

“Hükümet, kripto paraları ulusal para olarak dikkate almıyor ve bu kripto para varlıklarının gayri meşru faaliyetlerin finansmanında ya da ödeme sisteminin bir parçası olarak kullanımında ortadan kaldırılmasına yönelik her türlü önlemi alacak”.

Draper, kripto paralara karşı böylesine düşmanca bir hareketin nihayetinde Hindistan için kötü olacağını düşünüyor. Economic Times’a, dijital paraların şu anda heyecan verici olduğunu ve gezegenin en parlak mühendisleri ve kodlayıcılarından bazılarının ilgisini çektiğini söyledi. Böylesi bir kripto para karşıtı hamle sonuçta bu genç inovatörleri, onları daha fazla destekleyen uluslara yerleşmeye iteceğini belirtti:

“Yerel yetkililer kripto parayı yasaklıyorsa, o zaman şirketler başka yerlere gitmeli. Hükümetin, yenilikleri kısıtladığını ve bunun yerine bu fikirlerin test edilebileceği ve geliştirilebileceği bir ortam yaratması gerektiğini fark etmesi gerekiyor”.

Tim Draper uzun zamandır Bitcoin’in savunucusu konumunda. Bununla birlikte, kripto parayı desteklemeye karşı kişisel bir ilgisi var. ABD hükümeti açık artırmasından neredeyse 30.000 BTC satın aldı. O zamandan beri Tezos, Distributed Ledger Solutions’ın arkasındaki firmanın azınlık hissesine sahip olmak gibi önemli miktarda dijital para yatırımı yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • cevdet
    Posted 08 Nisan 2018 - 11:15 11:15

    Tim Braper Amcamızın, söz konusu görüşü kendi kişisel ahlakındaki ticari kaygıdan ileri gitmiyor, hindistan kendi Coinini üretecek ve sizde baka kalacaksınız. 🙂

Leave a comment