Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Ethereum Altyapısını Kullanacak Ancak Kullanıcılar Halen Ripple’ı İstiyor

Ünlü kripto para borsası Coinbase, yaptığı açıklama ile Ethereum Blockchain’i tabanlı cüzdan sistemi olan Cipher Browser’ı satın aldığını açıkladı.

Coinbase’in bu hamle ile Ethereum tabanlı uygulamalar tarayıcısı Toshi’ye bir katma değer oluşturmak çabasında olduğu belirtiliyor.

Cipher Browser resmi hesabından atılan tweet’e göre, bu satın alım işlemi ile birlikte Coinbase, sahibi olduğu Toshi tarayıcısına Cipher Browser’ın özelliklerini ekleyecek. İlk olarak Nisan 2017’de duyurulan Toshi; hem Ethereum cüzdanı, hem özel mesajlaşma programı, hem de Ethereum uygulamalarının tarayıcısı olarak kullanılacak.

Cipher Browser’ın yaratıcısı olan Peter Kim, bu satın alım işleminin ardından Toshi’de Mühendislik İşleri’nin başına geçecek ve Cipher’ın özelliklerini Toshi’ye entegre etmek için çalışacak.

Cipher Browser resmi hesabından yapılan açıklamada; anlaşma doğrulanırken ortaya çıkacak ürün ile ilgili çok iyimser olunduğu belirtildi ve ”Ortaya çıkaracağımız ürün hakkında sabırsızız.” ifadesi kullanıldı.

Yine Chip Browser’dan yapılan açıklamada Toshi’ye ilk verilecek özelliğin Testnet olduğu belirtildi. Kripto paraların kulandığı yazılımın çok benzeri olan Tesnet, geliştiricilere gerçek koin kullanmadan uygulamalarını test etme imkanı sunacak.

Coinbase’in bu ortaklık açıklaması kripto para piyasaları açısından olumlu haberlere delalet olarak gösterilse de, birçok kullanıcının aklında halen Ripple’ın kripto parası XRP var. 

Coinbase’in Ethereum optimizasyon çalışmaları yerine XRP’yi borsasında listelemesini isteyen Alan Murray adında birTwitter kullanıcısı ”XRP’yi borsaya eklemediğiniz müddetçe böyle haberler kimsenin umrunda değil.” derken, bir başka Twitter kullanıcısı İdriss Nassri de ”Coinbase zaten her zaman bu tarz işlerden çok ‘heyecan duyar’. Sayfanızda 1 milyon takipçiniz var ancak bu tweet’i sadece 500 kişi beğeniyor. Hala, XRP’yi eklemedikçe kimsenin bu tarz işleri önemseyeceğini düşünmüyorsunuzdur umarım.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta başında Ripple Vakfı pazarlama stratejisti Corey Johnson, Coinbase’in Ripple’ı eklememe sebebi olarak XRP’yi senet olarak görmesi haberlerini yalanlamış ve bunun söz konusu olmadığını belirterek, şunları söylemişti:

”Coinbase asla XRP’nin senet olup olmadığı konusunu gündeme getirmedi. Elbette ki XRP bir senet değil, burada herkes hem fikir. Sadece standartları tutturamadığımız bize söylendi.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment