Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase İşlem Ücretlerini Güncelledi: Kullanıcılar Tepkili

ABD merkezli popüler kripto para borsası Coinbase, işlem ücretlerinde yeni bir tarife uygulayacağını duyurdu.

Her borsa, belli hacimdeki kullanıcısı için farklı işlem ücreti tarifesi uygular. Bu işlem ücretleri aynı zamanda Piyasa Alıcı (Market Taker) ve Piyasa Yapıcı (Market Maker) olmak üzere 2 farklı şekilde değişkenlik göstermektedir. Piyasa yapıcılar, piyasa alıcılara göre her zaman daha az ücret öderler çünkü yapıcılar emir girerek “tahta“nın sağlıklı akışına yardımcı olurlar. “Market buy/sell” yapan piyasa alıcılar için ise işlem ücretleri her zaman biraz daha fazladır.

Coinbase‘in yeni tarifesine göre 0-10 bin dolarlık hacmi olan Piyasa Alıcı kullanıcılar 60bps (%0,60), aynı hacimli Piyasa Yapıcı kullanıcılar ise 40bps (%0,40) işlem ücreti ödeyecekler. En yüksek hacimli olarak gösterilen ve en az işlem ücreti ödeyecek olan kullanıcılar ise 400 milyon doların üstünde hacme sahip olanlar. 400 milyon dolar ve daha fazla hacmi olan Piyasa Yapıcılar 5bps (%0,05) işlem ücreti ödemek zorunda kalırken aynı hacme sahip Piyasa Yapıcılar ise hiçbir işlem ücreti ödemek zorunda değiller.

Resim

Sosyal medya kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılanan bu işlem ücretleri eleştirilerin hedefinde yer aldı. Yüksek işlem ücretlerinden yakınan kullanıcılar Binance ve Bybit gibi borsaların spot alım-satım işlemlerinde hiçbir işlem ücreti kesmediğini vurguladı.

Söz konusu işlem ücretleri 20 Eylül tarihinden itibaren Coinbase Exchange, Pro ve Advanced platformlarında uygulamaya geçirilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!