Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Lisans Almak İçin Adımlar Atmaya Devam Ediyor

Dünyanın en önde gelen kripto para borsalarından birisi olarak gösterilen Coinbase’den yapılan açıklamda, şirketin tamamen düzenlenmiş bir ve yasal zemine oturtulmuş bir firma olma yolunda çok önemli adımlar attığı belirtildi.

Coinbase’in üst düzey yöneticilerinden birisi olan Asiff Hirji, yaptığı yazılı açıklamada, şirketin yasal lisans almasına ilişkin süreçlerden bahsetti. Coinbase’in aynı zamanda alternatif bir sistem için daha lisans başvurusnda bulunduğunu aktaran Hirji, şirketin ayrıca yatırım yapmak için de lisans alma başvurusunda bulunduğunu belirtti.

Hijri, Coinbase’in bu süreçleri tamamlamasının ardından Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) ile de görüşeceğini ve Blockchain tabanlı senetlerin borsada yer alması için lisans görüşmesi yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Hirji, Coinbase’in bu süreçte Keystone Capital Corp., Venovate Marketplace ve Digital Wealth LLC gibi şirketleri bünyesine kattığını ve bunun da lisans alma noktasında şirketin yaptığı hamlelerden olduğunu söyledi. Hirji, şöyle konuştu:

”Yaptığımız bu hamlenin, kripto para dünyası için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kripto para sektörünün olgunlaşmasını ve gelişmesini insanlara çok net gösterecek bir işin peşinde koşuyoruz. Eğer lisans başvurularımız onaylanırsa, Coinbase olarak daha çeşitli trading opsiyonlarını kullanıcılarımıza sunmanın da planlarını yapıyoruz. Bunların içinde margin trading, kripto para senetlerinin ticareti ve yeni veri ürünleri de yer alıyor.”

Kendi senet tokenlerini önermenin yanı sıra, şirketin yakın dönemde hali hazırdaki senet ürünlerini de tokenize etmeyi düşündüğünü aktaran Hirji, şirket olarak en büyük ve en önemli hedeflerinin kripto para piyasalarına daha avantajlı opsiyonlar sunmak olduğunu belirtti.

Bilindiği üzre firma, bundan yaklaşık bir hafta önce, merkezi olmayan kripto para borsası Paradex’i bünyesine kattığını açıklamış ve şirketin hizmetlerini Coinbase çatısı altında sürdüreceğini ve aynı zamanda isminin de Coinbase Pro olacağını kaydetmişti.

Coinbase aynı zamanda kripto paraların güvenli bir şekilde depolanmasını ve saklanmasını sağlayacak ve temelde büyük ya da kurumsal yatırımcılar için geliştirilmiş bir çözüm olan Coinbase Custody isimli bir alt şirketi de, geçen ay açtığını duyurmuştu.

Hirji, kaleme aldığı yazıda ayrıca gelecekte kripto paralar ile senet firmalarının bir arada çalışabileceğinin de sinyalini verirken; bunun için de şirket olarak sıkı bir çalışma yaptıklarını aktardı. Başarılı yönetici yazısında şu ifadeleri kullandı:

”Bize kalırsa, kripto para şirketleri ile senet firmaları bir arada çalışabilir. Bu yönde çalışıyoruz. Bu sayede, piyasaların her katılımcı için daha demokratik ve daha adil bir forma döneceğini düşünüyoruz. Aynı zamanda maaliyetlerin düşeceğini, yatırımcı korumasının artacağını ve daha da fazla şeffaflığın piyasalara geleceği fikrini taşıyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment