Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mike Novogratz: Ethereum Büyük İhtimalle Menkul Kıymet Kabul Edilecek

Eskiden hedge fonu yöneticiliği yapan milyarder yatırımcı Mike Novogratz, 6 Haziran tarihinde Bloomberg ile bir röportaj yaptı ve kripto para birimlerinin geleceği hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Galaxy Digital Capital Management firmasının CEO’su ve kurucusu olan Novogratz aynı röportaj içerisinde çok fazla konuya değindi.

Kripto para dünyasındaki düzenlemeler hakkında fikirleri sorulan Novogratz konuya açıklık getirerek bir bakıma iyi haberler verdi diyebiliriz.

Bir kurumun neden SEC (Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) veya DOJ‘dan (Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı) önce gelmek istediği sorulduğunda Mike şunları ifade etti:

”Düzenleyiciler ticaretten gelmezler, onların içi ticareti korumaktır. Düzenleyiciler kurumlardan gelirler… Kimse bunu söylemediği için bunu tamamen unuttular.”

Yine de, 2017 yılının sonlarına doğru kripto para birimleri ” neredeyse bir trilyon dolarlık piyasa hacminden çok küçük bir piyasa hacmine düştü.” Düzenleyiciler dünyadaki bütün insanların kripto para birimleri hakkında konuşmasından ve popüler kişilerin koinleri övmesinden tedirgin oldular.

Mike buna ek olarak düzenleyici kurumların da yavaş yavaş işin içine girdiğini kabul etti. Bu kurumlar dolandırıcılığın ve market manipülasyonunun peşinde. Mike’a göre bu durum çok sağlıklı çünkü bu sistemdeki bütün gereksiz şeyleri temizleyecek.”

Bunun yanı sıra, Mike verilecek daha büyük kararların olduğunu da düşünüyor. Düzenleyiciler Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını ifade ettiler ancak Ethereum hakkında henüz bir karara varmadılar. Mike konu hakkında şunları ifade etti:

”Düzenleyiciler büyük ihtimalle Ethereum’un bir menkul kıymet olduğunu söyleyecekler çünkü işe önceden başlamadıkları için şu an sıkışıp kaldılar. Zamanında, büyük ihtimalle toplamda 2500 gibi gösterilen ama aslında önem ifade eden ve hiçbir denetim olmayan bir şekilde 200 token çıkartan bir token grubu vardı. Düzenleyiciler bunun gerisinde kaldılar.”

Mike düzenleyici kurumların, insanlara ”Kurallara göre oynamaları gerektiğini” yeterince kesin bir şekilde göstermek için hukuk firmalarını, tokenleri veya kripto para tanıtımı yapan ünlü kişileri ortadan çıkartabileceklerini düşündüğünü ifade ediyor.

Madalyonun diğer yüzünde ise, Mike gelecek konusunda düzenleyicilerin, insanların piyasaya erişimini sağlayan, piyasaya likidite aktaran ve şirketlerin finansmanını yapan bu yenilikçi teknoloji hakkında çok yapıcı bir tutuma sahip olduklarını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • kazocan
    Posted 07 Haziran 2018 - 18:13 18:13

    inanmayin bu herife
    bu seferde ethereuma yuklenmis elinde yuklu var keriz sirkeliyor haberiniz olsun

Leave a comment